Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πόσα κερδίζει η Γερμανία απο την οικονομική κρίση;


Την ίδια στιγμή που με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το δράμα της Κύπρου να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Την ώρα που η Μέρκελ και ο Σόιμπλε χαίρονται για το «κούρεμα» των καταθέσεων των Κυπρίων και με ξεκάθαρο, φασιστικό τρόπο, διαλύουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης, έρχεται μια έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο του Κιέλου για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters και η οποία λέει: Μέχρι το 2023 η Γερμανία θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια ευρώ από το κόστος των επιτοκίων η Γερμανία, έως το 2023, από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το γεγονός ότι άλλες χώρες είτε δανείζονται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, είτε έχουν αποκλειστεί από τις αγορές και η Γερμανία εμφανίζεται ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, της αποφέρει σημαντικά κέρδη.
Μόνο για το 2013, αυτή η εξοικονόμηση θα φθάσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Η τάση αυτή μάλιστα των υψηλών αποδόσεων αναμένεται να συνεχιστεί όσο παραμένουν χαμηλά τα επιτόκια.
Αμφιβάλει, λοιπόν, κανείς για τον οικονομικό φασισμό της Γερμανίας; Αμφιβάλει κανείς ότι 70 χρόνια μετά ζούμε τον Τρίτο Οικονομικό Ράιχ όπου δύο -τρεις άνθρωποι αποφασίζουν για τις τύχες των λαών;
Και αμφιβάλει κανείς ότι η απόφαση για την Κύπρο είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη διάλυση της Ευρωζώνης;
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου