Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Σαρακοστή: Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια με 19 διαφορετικούς τρόπους


 Όσοι έχουν αποφασίσει να βγάλουν το κρέας από τη διατροφή τους έχουν τα μανιτάρια ως βασικό συστατικό της νέας διατροφής τους, αφού είναι μια πρωτεΐνη που χρειάζονται πολύ για να μην έχουν ελλείψεις στον οργανισμό τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους νηστεύουν. Εμείς σας έχουμε 19 λαχταριστούς τρόπους να μαγειρέψετε τα αγαπημένα μανιτάρια, είτε απέχετε και από τα γαλακτοκομικά, είτε τα καταναλώνετε. Γι’ αυτό δεν είναι όλες οι συνταγές μας vegan, αλλά μερικές είναι απλώς χορτοφαγικές.


Τάρτα με μανιτάρια, σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και καπνιστό Μετσόβου
Η καπνιστή γεύση του μετσοβόνε με τα μανιτάρια δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτή την τάρτα που είναι ιδανική και για μπουφέ.


Η τέλεια μανιταρόπιτα
Η πλούσια και πολύ γευστική γέμιση αυτής της μανιταρόπιτας θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και ως γεύμα τις καθημερινές, μαζί με μια σαλάτα.


Μανιταρόπιτα ρολό
Μια πολύ νόστιμη και αρωματική πίτα με πλούσια γεύση, που συνδυάζει αρμονικά μανιτάρια και ελληνικά τυριά.


Κις λορέν χωρίς γλουτένη με μανιτάρια και πράσο
Μια εξίσου λαχταριστή εναλλακτική, ψήνουμε και απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας κις λορέν με βάση από πολέντα, η οποία δεν περιέχει γλουτένη, μας δίνει νόστιμο αποτέλεσμα και δένει εξαιρετικά με τη γέμιση από μανιτάρια και πράσο.


Μανιτάρια στρογγανόφ με ρύζι
Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό, αφού είναι χαμηλό σε θερμίδες, χαμηλό σε αλάτι και με χαμηλά λιπαρά.


Λαζάνια με ραγού μανιταριών
Τα μανιτάρια ήρθαν να αντικαταστήσουν το κρέας στο ραγού, δίνοντας μια ανατρεπτική vegan λύση!


Λιγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο
Μια συνταγή του κορυφαίου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι, που αγαπήθηκε πολύ από το ελληνικό κοινό. Oι γεύσεις του και οι συνταγές του παραμένουν ανεξίτηλες στην Ελλάδα, όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του.


Κριθαρότο με μανιτάρια
Τι γίνεται όταν “παντρέψεις” τη μανέστρα με την τεχνική του ριζότο; Ένα ζουμερό κριθαρότο που ενθουσιάζει με τη νοστιμιά και το άρωμα του.


Βελουτέ με κουνουπίδι και μανιτάρια τηγανιά
Μια ιδιαίτερη δυναμωτική βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και πράσο. Σερβρίρεται με μανιτάρια τηγανιά που δίνουν το χειμωνιάτικο άρωμα.
Για όλη την οικογένεια και για χορτοφάγους.


Φτιάχνουμε πεντανόστιμη μανιταρόσουπα
Αυτή η σούπα με μανιτάρια και ζωμό λαχανικών είναι και πεντανόστιμη και θρεπτική. Τη συνοδεύουμε με φέτες ψωμιού που τις έχουμε σοτάρει στο τηγάνι με ελαιόλαδο.


Νιόκι με μανιτάρια, βούτυρο και πάπρικα
Ο σεφ Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει νιόκι με μανιτάρια. Ένα νόστιμο πιάτο με αέρα Ιταλίας που μπορεί να σερβιριστεί στο καθημερινό τραπέζι, αλλά κι ως ορεκτικό σε ένα κυριακάτικο γεύμα.


Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει λαχταριστές baby πατάτες με μανιτάρια και άρωμα πορτοκαλιού και τις ψήνει στο φούρνο και στο γκριλ για να γίνουν τραγανές. Απλά νόστιμες!


Ριζότο με κάστανα και μανιτάρια
Ενα ριζότο εποχής με κάστανα, ιδανικό ακόμα και για το τραπέζι της γιορτής.


Μανιτάρια γκιούλμπασι, με πέστο λιαστής ντομάτας και κεφαλοτύρι
Και όμως φτιάχνουμε vegetarian γκιούλμπασι. Πώς; Χρησιμοποιούμε μανιτάρια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ετοιμάζουμε ένα από τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα.


Μανιταροπίλαφο με λεμόνι και φύλλα λουίζας
Η αξία αυτού του πιλαφιού είναι να το φάτε ζεστό, μόλις βγει από την κατσαρόλα.


Κεμπάπ μανιταριών με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο
Ποιος είπε ότι και οι vegans δεν έχουν τα κεμπάπ τους;


Νηστίσιμος μουσακάς με μανιτάρια
Τα μανιτάρια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό και με άνεση υποκαθιστούν τον κιμά που είναι απαραίτητος στην πατροπαράδοτη συνταγή του μουσακά.


Ταλιατέλες με μανιτάρια σε φόρμα
Εντυπωσιακό σουφλέ ζυμαρικών με πλούσια σάλτσα μανιταριών, που ταιριάζει στο κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.


Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι και μανιτάρια αντί για κιμά
Τα γεμιστά είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα. Θα τα φτιάξουμε λοιπόν αυτή τη φορά σε μία χορτοφαγική παραλλαγή που έχει τη δική της ξεχωριστή νοστιμιά. Δοκιμάστε τη σήμερα κιόλας! 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου