Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

OAEΔ - Στην τελική ευθεία προκήρυξη με τις 50.000 θέσεις για ανέργους


Θέμα ημερών είναι η έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα απασχοληθούν στο Δημόσιο 50.000 άνεργοι.Το πρώτο πακέτο των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών στα υπουργεία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, ενώ το επόμενο διάστημα να ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη.

Τα δέκα πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά στο τραπέζι μας


Μπορεί τα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας να προβάλλονται ως η βέλτιστη διατροφική επιλογή, αλλά οι υψηλές τιμές λειτουργούν αποτρεπτικά.Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε περισσότερα για να αγοράσουμε φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν ραντιστεί με χημικά παρασιτοκτόνα ούτε έχουν υποβληθεί στη χρήση λιπασμάτων. Μπορεί με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας ναεξοικονομούμε χρήματα, αλλά αξίζει τον κόπο;

Γνωρίζουμε τι φέρνουμε στο σπίτι μας;

Σύμφωνα με επιστημονικές αρχές διεθνούς κύρους, εισάγουμε στη διατροφή μας χημικά που προκαλούν ή που θεωρούνται ύποπτα για καρκίνους, εγκεφαλοπάθειες και αναστολή τηςσωματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών. Για να μην επεκταθούμε στις ολέθριες επιπτώσεις στις αποικίες μελισσών που επικονιάζουν τα φυτά

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΑ είναι τα 6 παγκόσμια ΨΕΜΑΤΑ που όλοι πιστεύουμε ακόμα…


Εσκεμμένα ή άσκοπα ο άνθρωπος έχει κατακλυστεί από διάφορα παγκόσμια ψέματα, που αρνούνται να υποχωρήσουν στο όνομα της αλήθειας...
Ας αποκαλύψουμε τα μεγαλύτερα ψέματα που ακόμη πιστεύουμε.

Ο Ναπολέων ήταν κοντός
Υπάρχουν αρκετές ιστορικές πηγές για το «μίσος» του Ναπολέοντα και την πολεμοχαρή του διάθεση και μία από τις …βασικές αιτιολογίες είναι ότι το επιθετικό του χαρακτήρα του οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν κοντός, κάτι που δεν του άρεσε καθόλου και γι’ αυτό προσπαθούσε να υπερκαλύψει την χαμηλή του αυτοεκτίμηση με την επεκτατική του δράση.

Η πίστη στον ελληνισμό


Γ​​ια τους πατεράδες μας, και για πολλούς από μας παππούδες, η πίστη στον ελληνισμό ήταν κάτι αυτονόητο και πολύ συγκεκριμένο. Υπαγόρευε μια στάση ζωής, στάση που σε οδηγούσε να δώσεις και τη ζωή σου ακόμη όπως πολλοί από τη γενιά εκείνη που ξεκινούσαν τέτοιες μέρες το 1940 για το μέτωπο της Αλβανίας.

Κι ήταν αυτή η στάση ζωής που έδινε μορφή στην αφηρημένη ατομικότητα που λέγεται ελληνισμός, αφηρημένη γιατί δύσκολα μπορείς να προσδιορίσεις τα υλικά της, ατομικότητα αφού συμμετέχει μέσω της γλώσσας και του τοπίου της παιδικής σου ηλικίας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου, της μοναδικότητάς σου.

Φιστίκια για καλύτερες επιδόσεις ...


Έχει παρατηρηθεί ότι εάν ο άνδρας καταναλώνει 100 γραμ. φιστίκια την ημέρα, τότε μειώνονται τα προβλήματα στύσης που μπορεί να έχει. Ειδικότερα, η εφημερίδα Journal international de médecine παρουσιάζει μια τούρκικη έρευνα που έγινε στο νοσοκομείο Atatürk στην Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία, τα φιστίκια περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μπορούν να αποκαταστήσουν μία ξεχασμένη…libido.

Αυτές είναι οι κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις για το 2013

Αυτές είναι οι κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις για το 2013  ICAP

 

Τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών, βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2013, αναδεικνύει στο πλαίσιο της έκδοσης Business Leaders in Greece, η ICAP Group.
Όπως σημειώνεται στην ειδική έκδοση της Icap, μετά από έξι χρόνια βαθειάς ύφεσης η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα σε μία σημαντική καμπή με τις υφεσιακές πιέσεις να εμφανίζουν τάσεις αποκλιμάκωσης. Σε αυτό το περιβάλλον, η συμμετοχή των 500 επιχειρήσεων της παρούσας κατάταξης στα συνολικά μεγέθη των ελληνικών επιχειρήσεων το 2013 ήταν εντυπωσιακή.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ - Ολο το πρόγραμμα

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ - Ολο το πρόγραμμαΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

 

Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα τρόφιμα που κάνουν το ανθρώπινο σώμα να βρωμάει ...

 
Eχει τύχει σε όλους. Είτε να βρεθούν στη θέση αυτού που μυρίζει η αναπνοή του και το σώμα του είτε στη θέση του... απέναντι, αυτού που μυρίζει λόγω της κατανάλωσης κάποιου τροφίμου. 

Και μπορεί όλοι να γνωρίζουμε ότι το σκόρδο προδίδει για ώρες όποιον το έχει καταναλώσει, αλλά δεν είναι η μοναδική τροφή που επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει το ανθρώπινο σώμα. Γι' αυτό υπάρχει σαφώς και επιστημονική εξήγηση. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, αυτό συμβαίνει γιατί απλά ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να μεταβολίσει ενώσεις του θείου που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο και τα σπαράγγια. 

Γρίπη & κρυολόγημα: 7 μύθοι καταρρίπτονται

Έχει ξεκινήσει επίσημα η… σεζόν του κρυολογήματος και της γρίπης και μαζί με αυτή διαδίδονται αναπόφευκτα και οι μύθοι για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα, της ρινικής συμφόρησης και του πυρετού.
Δείτε μερικούς από αυτούς.

«Κουρεύονται» τα προνόμια των συνδικαλιστών - Πλαφόν στις άδειες, απολύσεις και αξιολόγηση - Αλλαγές και στην προκήρυξη απεργιών

«Κουρεύονται» τα προνόμια των συνδικαλιστών - Πλαφόν στις άδειες, απολύσεις και αξιολόγηση - Αλλαγές και στην προκήρυξη απεργιών

Μεγάλες αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση στο νόμο 1264, που διέπει τη συνδικαλιστική δράση στην Ελλάδα, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει στο πρώτο του θέμα το "Έθνος της Κυριακής", στις τελικές εισηγήσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Βρούτση περιλαμβάνεται πλαφόν 7 ημερών μηνιαίως για τις συνδικαλιστικές άδειες, αλλά και δυνατότητα απόλυσης σε περίπτωση αδιακαιολόγητης απουσίας από την εργασία ή απιστία. Επίσης, αναμένεται να διευρυνθεί στις 48 ώρες ο χρόνος προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας, ενώ θα υπάρχει ελεγκτικό συνέδριο για τις δαπάνες και τα κονδύλια σωματείων και συνδικαλιστών.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αυτές είναι οι 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (πίνακας)

Αυτές είναι οι 25 πολυεθνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (πίνακας)WORLD’S BEST MULTINATIONAL WORKPLACES

 

Το Great Place to Work® ανακοίνωσε την 4η ετήσια διεθνή λίστα World's Best Multinational Workplaces.
Η Google κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από την SAS Institute και τη NetApp, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (Microsoft, Diageo, MARS) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα.

Τα ψέματα της διατροφής που εξακολουθούμε να πιστεύουμε ...

 

Ο κόσμος της διατροφής μαστίζεται από ψέματα, παρανοήσεις και ανακρίβειες. Κακή επιστήμη και άπληστες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την άγνοια του κοινού, δημιουργώντας «αστικούς μύθους». Ποιοι από αυτούς, όμως, ισχύουν πραγματικά;Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει το Goweloveit, αποκαλύπτονται τα 7 μεγαλύτερα ψέματα που σας έχουν πει για τη διατροφή, καθώς και τα στοιχεία που τα «ξεσκεπάζουν».

Ολη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Με 50 ευρώ το μήνα η εξόφληση χρεών - Αλλα δύο χρόνια η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μειωμένη κατά 30% (Διαβάστε την τροπολογία)

Ολη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις - Με 50 ευρώ το μήνα η εξόφληση χρεών - Αλλα δύο χρόνια η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης μειωμένη κατά 30% (Διαβάστε την τροπολογία)ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση φορολογικών οφειλών, το ΦΠΑ εστίασης και εισφορά αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών, όπως και διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, ρύθμισης οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές διατάξεις.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Mείγμα Mελιού & Kανέλας - Ένα «φάρμακο» που θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες !!!



Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Υγεία & Διατροφή - Χυμός Ροδιού για εξαιρετικές επιδόσεις !!!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, κατέληξαν μετά από έρευνα σε ένα συγκεκριμένο φυσικό χυμό, ο οποίος κατατάσσεται και με διαφορά μάλιστα, στη λίστα με τα top αφροδισιακά. 

Ο χυμός του ροδιού είναι το απόλυτο αφροδισιακό ποτό, σύμφωνα με την έρευνα και οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται στο γεγονός ότι επηρεάζει δραστικά την αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης, γνωστής και ως ορμόνης του σεξ. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόλις ένα ποτήρι την ημέρα αρκεί, για θεαματικά αποτελέσματα.

Νέο πρόγραμμα 12.000 θέσεις εργασίας & 2.000 κοινωνικές επιχειρήσεις


Τη λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο τη δημιουργία 2.000 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πάνω από 12.000 νέων θέσεων απασχόλησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης,

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Eπίδομα θέρμανσης: Υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις σε 3 ώρες! - Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν(upd)

Eπίδομα θέρμανσης: Υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις σε 3 ώρες! - Ποιοι το δικαιούνται και πόσα χρήματα θα πάρουν(upd)ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΠ

 

Περισσότεροι είναι φέτος οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης το οποίο θα ξεκινήσει να δίνεται αφού υπογράφηκε η σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή τις πρώτες τρεις ώρες από την έναρξη λειτουργίας της δέχθηκε 9.000 αιτήσεις.
Αν και τα εισοδηματικά κριτήρια έμειναν ίδια με πέρσι, η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων θα επιτρέψει σε πολλά νοικοκυριά να διεκδικήσουν το επίδομα θέρμανσης φέτος και να έχουν διπλό όφελος αφού το πετρέλαιο κοστίζει φέτος σχεδόν 1 ευρώ το λίτρο.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Τα τρία είναι ελληνικά (εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης - Τα τρία είναι ελληνικά (εντυπωσιακές φωτογραφίες)Η «ΧΡΥΣΗ» ΛΙΣΤΑ

Τρία ελληνικά ξενοδοχεία συγκαταλέγονται στη λίδτα με τα 25 καλύτερα της Ευρώπης, σύμφωνα με την αυστραλιανή έκδοση του Business Insider. Η επιλογή έγινε με βάση τις κριτικές και τα βραβεία των διάσημων ταξιωδιωτικών sites. Πρόκειται για τα βραβεία που δίνουν τα Travel + Leisure και Fodor, αλλά και τα polls των Condé Nast Traveller και Trip Advisor.

Το Perivolas στη μαγευτική Καλντέρα της Σαντορίνης κατετάγη έκτο, το Blue Palace Resort στην Ελούντα της Κρήτης που ισοψήφισε με το St. Regis Florence στη Φλωρεντία της Ιταλίας στη 16η θέση και το Lindos Blu στη Λίνδο της Ρόδου που καταλαμβάνει την 22η θέση είναι οι ελληνικές παρουσίες.

Τα 10 τρόφιμα που επιβραδύνουν τη γήρανση


Κάποια τρόφιμα δεν χαρίζουν απλά μακροζωία, αλλά χάρη στα συστατικά τους, αντιοξειδωτικά και άλλα, βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, «σβήνοντας» ουσιαστικά χρόνια από το δέρμα μας. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 τρόφιμα που όταν καταναλώνονται συστηματικά βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, απιβραδύνουν τη γήρανση και... σβήνουν έως και 10 χρόνια.
  • Μπρόκολο
Πλούσιο σε βιταμίνη C, ισχυρό αντιοξειδωτικό, σύμμαχος για το «χτίσιμο» ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, είναι πλούσιο σε σουλφοροφάνη, η οποία βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μέσω του ήπατος.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σωματική άσκηση, πρωινό & καλός ύπνος λύνουν το γρίφο της οριστικής απώλειας βάρους


Φως στα μυστικά της διατήρησης του σωματικού βάρους έρχεται να ρίξει η επιδημιολογική μελέτη, MedWeight που διεξάγεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και συμπληρώνει πλέον δύο έτη ζωής, η οποία μελετά σε βάθος χρόνου τη διατήρηση της απώλειας βάρους. Μπορεί για όσους έχουν χάσει σωματικό βάρος η διατήρηση της απώλειας των περιττών κιλών να φαντάζει σημαντικά δύσκολη, ωστόσο, η μελέτη αποκαλύπτει κάποια πρώτα μυστικά της επιτυχίας: αυξήστε τη σωματική άσκηση, τρώτε πρωινό κάθε ημέρα, καταναλώνετε σνακ ανάμεσα στα γεύματα όπως φρούτα, φυσικούς χυμούς, γιαούρτι και …κοιμηθείτε καλά! 

Σε ποιους κλάδους δημιουργούνται 12.000 νέες θέσεις εργασίας

Σε ποιους κλάδους δημιουργούνται 12.000 νέες θέσεις εργασίας  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά στη δημόσια πρόσκληση με τίτλο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», καλώντας Αναπτυξιακές Συμπράξεις του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 προκειμένου να αναλάβουν τη δημιουργία δομών στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, τη διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και την εδραίωσή της μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

3.000 προσλήψεις ανέργων για 5 μήνες σε νοσοκομεία

3.000 προσλήψεις ανέργων για 5 μήνες σε νοσοκομεία

Τρεις χιλιάδες θέσεις πεντάμηνης διάρκειας θα προκηρυχθούν μέσω ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν κενά σε φορείς του υπουργείου Υγείας και στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και θα αφορούν διάφορες ειδικότητες προσωπικού όπως: βοηθητικό υγειονομικό, διοικητικό-λογιστικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, υπαλλήλους πληροφορικής, διοικητικούς γραμματείς κ.τ.λ.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Έτσι θα διαπιστώσετε αν το μέλι που αγοράσατε είναι νοθευμένο



Πρακτικές και εύκολες δοκιμές της νοθείας στο μέλι

Η μελάσα (σάκχαρα και νερό) είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται μερικές φορές στην νοθεία του μελιού.Εάν ένα φιτίλι βαμβακιού βυθιστεί σε καθαρό μέλι, και μετά προσπαθήσεις με έναν αναπτήρα να το ανάψεις, τότε έστω και δύσκολα θα πάρει φωτιά....

Από σήμερα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους 29-64 ετών (η πρόσκληση)

Ένα νέο πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ ξεκινάει σήμερα μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης. Το πρόγραμμα αφορά 16.600 ανέργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:
-Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
-Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).

Ακρίβυνε το καλάθι της νοικοκυράς - Ποια είδη πρώτης ανάγκης πήραν «φωτιά» και ποια είναι φθηνότερα (πίνακας)

Ακρίβυνε το καλάθι της νοικοκυράς - Ποια είδη πρώτης ανάγκης πήραν «φωτιά» και ποια είναι φθηνότερα (πίνακας)«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

Μπορεί οι μισθοί στη μνημονιακή Ελλάδα να έχουν καταρρεύσει, ωστόσο, βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί βάζοντας βόμβα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Είναι χαρακτηριστκό ότι σε σύνολο 54 ειδών διατροφής, φροντίδας σπιτιού και υγιεινής, οι τιμές έχουν ανατιμηθεί από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 στα 31 από αυτά με το ποσοστό να φτάνει ακόμη και το 13,75%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Οι έξι διαγωνισμοί για 1.483 θέσεις μόνιμου και 645 θέσεις εποχικού προσωπικού

Οι έξι διαγωνισμοί για 1.483 θέσεις μόνιμου και 645 θέσεις εποχικού προσωπικούΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

 

Εξι μεγάλους διαγωνισμούς ετοιμάζεται να εκδώσει το ΑΣΕΠ έως το τέλος του έτους, που αφορούν 1.483 θέσεις μόνιμου και 645 θέσεις εποχικού προσωπικού.
Την «αναθέρμανση» του κλίματος προσλήψεων στο Δημόσιο σηματοδότησε η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ για 540 θέσεις, που βγήκε «στον αέρα» τον Σεπτέμβριο και δέχεται αιτήσεις έως τις 13 Οκτωβρίου (ηλεκτρονικές αιτήσεις στο www.asep.gr).

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - Δράσεις στην αγορά εργασίας για 145.000 Ανέργους & 240.000 Νέους

Η Ελλάδα υλοποιεί δράσεις πέραν των 600 εκατ. ευρώ για την ανακούφιση αυτών που έχουν πληγεί από την κρίση (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι-μέλη νοικοκυριών ανέργων, νέοι) σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά τη διάρκεια της παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Όσον αφορά στα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, μετά και από την εξάντληση των πόρων του παλαιού ΕΣΠΑ σε δράσεις απασχόλησης, αξιοποιούμε εντατικά, στοχευμένα και εμπροσθοβα­ρώς τους κοινοτικούς πόρους του νέου ΕΣΠΑ, σημείωσε στην ομιλία του ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση μιας μεγάλης δέσμης παρεμβά­σεων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες προσ­φέρουν ευκαιρίες εισόδου στην απασχόληση σε 145.000 ανέργους.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Τέσσερα πράγματα που δεν ξέρετε για τα αβγά


Τα αβγά είναι ένας νόστιμος τρόπος να πάρετε άφθονη βιταμίνη-Β, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη.Και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το πόσο καλό κάνουν στην υγεία της καρδιάς, η πλειοψηφία των ειδικών συμφωνεί πως μια διατροφή που περιέχει αβγά είναι υγιής.

Μια έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι ένα πρωινό γεύμα που περιέχει αβγά βοήθησε τους συμμετέχοντες να μειώσουν περισσότερο τις λιγούρες για ζαχαρούχες και λιπαρές τροφές μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με ένα πρωινό από δημητριακά.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014

Προσλήψεις 6.000 πτυχιούχων στο Δημόσιο Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους. Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Daily Mail - Η μπύρα μας κάνει πιο έξυπνους ...


Γνωρίζατε ότι η μπύρα, ή τουλάχιστον ένα από τα συστατικά που περιέχει, μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου;Βέβαια, μην περιμένετε με ένα ποτηράκι να… χτυπήσετε «κόκκινο» στο IQ τεστ!

Για να δείτε «πνευματικά οφέλη» θα πρέπει, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, να καταναλώνετε 2.000 λίτρα μπύρας την ημέρα!

(Ωστόσο, μη θεωρήσει κανείς από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ότι σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε… εμείς απλά σας μεταφέρουμε τα επιστημονικά δεδομένα).

Εγκύκλιος - φωτιά: Φορολογούνται εταιρικά κινητά, αυτοκίνητα, κουπόνια - Τι αλλάζει στις παροχές που δίνονται σε εργαζόμενους

Εγκύκλιος - φωτιά: Φορολογούνται εταιρικά κινητά, αυτοκίνητα, κουπόνια - Τι αλλάζει στις παροχές που δίνονται σε εργαζόμενουςΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Την εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ποιες είναι οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις οι οποίες θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, προστίθενται στα εισοδήματά τους και φορολογούνται εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Αστυνομική ταυτότητα σε λίγα λεπτά - Τι αλλάζει στη διαδικασία έκδοσης

Αστυνομική ταυτότητα σε λίγα λεπτά - Τι αλλάζει στη διαδικασία έκδοσηςΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Αρχίζει από την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας- εξπρές.
Η καθολική εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Tα Μανιτάρια - Οι μύκητες με τις θεραπευτικές ιδιότητες


Μπορεί στην Ελλάδα, τα μανιτάρια να χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά στη μαγειρική, ωστόσο αυτοί οι «γευστικοί» μύκητες διαθέτουν ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα, μπορούν να αξιοποιηθούν και στο πρόβλημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων.

Πώς να κάψετε θερμίδες τρώγοντας με τα 9 τρόφιμα που βάζουν «φωτιά» στο μεταβολισμό

Η απώλεια βάρους, η καύση περισσότερων θερμίδων και η διατήρηση της φόρμας δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής και της άσκησης. Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συμβάλλουν και κάποιες τροφές που έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό και να καίνε περισσότερες θερμίδες. Παρακάτω παρουσιάζοναι 10 από αυτές.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ - Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον Οκτώβριο και τον Χειμώνα

 
Οι απαντήσεις στο ακόλουθο άρθρο που αναλύει το πατροπαράδοτο έθιμο των παλαιών χρόνων για τον χειμώνα στην χώρα μας.Τα μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10 ήμερο του Αυγούστου

Φθινόπωρο 2014

Οκτώβριος 2014

1-5: Ο μήνας μπαίνει δυναμικά με πολλές βροχές κυρίως στις 3-4: Οκτώβρη αρκετά ψυχρός καιρός.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΕΔ - Τα 11 επιδόματα που οι περισσότεροι αγνοούν – Δείτε αν είστε δικαιούχος


Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2014


Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θα εγκαταλείψουν την Ευρώπη μέσα στις επόμενες εβδομάδες και θα πετάξουν προς τα χειμερινά τους καταφύγια στην Αφρική. 4 και 5 Οκτωβρίου 2014-Η BirdLife International και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιoρτής των Πουλιών «Eurobirdwatch 2014», προκειμένου να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να γνωρίσουμε στις 4 και 5 Οκτωβρίου τον συναρπαστικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών.
Άνθρωποι από 37 χώρες στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία θα παρατηρήσουν φέτος τους φτερωτούς ταξιδιώτες και θα μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη μετανάστευσή τους και τις απειλές που αντιμετωπίζουν.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα βότανα του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα βότανα του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας ΠίνδουΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»


Η χαράδρα του Βίκου, ο τόπος που την περιβάλλει, αλλά και γενικότερα το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, για τους κατοίκους των χωριών του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, δεν αποτελούν απλά, τοπία φυσικού κάλλους, προστατευόμενες περιοχές, ή βοσκοτόπια, είναι η γη που συνδέεται άμεσα με τη ζωή τους, γιατί γεννά τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, απαραίτητα στην καθημερινότητα τους.

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών στον ιδιωτικό τομέα

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών στον ιδιωτικό τομέα Από την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.