Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων ετών;

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών! Και ήδη αρκετοί μετεωρολόγοι εκφράζουν φοβίες πως θα είναι... βαρύς κι ασήκωτος, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών!

Οι μετεωρολόγοι είναι πάντοτε άκρως επιφυλακτικοί όσον αφορά σε μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις, ειδικά αν μιλάμε για βάθος τετραμήνου. Ωστόσο οι στατιστικές αναλύσεις δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα βαρύς!
Αναλυτικά η πρόβλεψη για το τρίμηνο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου:

Δεκέμβριος 2015: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και ημιορεινές/ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Άνοδος της θερμορκασίας στα μέσα του μήνα με ισχυρές κατά τόπους βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο των Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια.

Ιανουάριος 2016: Ο μήνας ξεκινάει με έντονα κατά τόπους φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Ελλάδα. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και μέχρι το τελευταία δεκαήμερο όπου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπττώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα στα δυτικά και νότια με ισχυρές κατά τόπους βροχές, πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Φεβρουάριος 2016: Ο μήνας ξεκινάει με σημαντική πτώση της θερμορκασίας και προσήνεμο χιονιά. Άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από τα βόρεια όπου αναμένονται χιονοπτώσεις.

Νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20 έως 25 Φεβρουαρίου με προσήνεμο χιονιά. Βελτίωση του καιρού στα τέλη του μήνα και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου