Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Βρετανική επιστημονική έρευνα: Ένα καλό πρωινό φέρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο

 Σύμφωνα με μια νέα Βρετανική επιστημονική έρευνα, οι μαθητές του Δημοτικού που τρώνε πρωινό πριν πάνε στο σχολείο, έχουν έως διπλάσια πιθανότητα να πετύχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο, σε σχέση με όσους μαθητές δεν τρώνε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η επίδοση των μαθητών και κατ’ επέκταση η βαθμολογία τους είναι ανάλογη με την ποιότητα του πρωινού που τρώνε. Παραδείγματος χάριν, αν οι μαθητές καταναλώνουν φρούτα και άλλες υγιεινές τροφές, είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερους βαθμούς, σε σύγκριση με τους μαθητές που τρώνε για πρωινό γλυκά ή άλλες τροφές χαμηλής διατροφικής αξίας.
«Η νέα μελέτη παρέχει τις ισχυρότερες έως σήμερα ενδείξεις για τις σχέσεις ανάμεσα στο τι τρώνε οι μαθητές και πόσο καλά τα πανε στο σχολείο», δήλωσε η Χάνα Λίτλκοτ, επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ουαλικό πανεπιστήμιο τουΚάρντιφ. «Είναι σαφές ότι η βελτίωση της υγείας των μαθητών επιφέρει και εκπαιδευτικές βελτιώσεις» πρόσθεσε η ίδια.

«Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο όγκο διεθνών στοιχείων, που δείχνουν ότι η επένδυση πόρων για τη βελτίωση της υγείας των νέων είναι πιθανό να βελτιώσει επίσης τις σχολικές επιδόσεις τους», δήλωσε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Κρις Μπόνελ του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του University College του Λονδίνου. «Τα σχολεία πρέπει να εστιάσουν από κοινού στην υγεία και στην εκπαίδευση των μαθητών ως συμπληρωματικούς στόχους και όχι ως ανταγωνιστικές προτεραιότητες», πρόσθεσε.

Οι επιστήμονες, που πρότειναν να επεκταθεί στα σχολεία το μέτρο της δωρεάν παροχής πρωινού με κρατική χρηματοδότηση, έκαναν τη σχετική δημοσίευση της έρευνάς τους στο περιοδικό για θεματα διατροφής και δημόσιας υγείας «Public Health Nutrition», αναλύοντας στοιχεία για 5.000 παιδιά ηλικίας εννέα έως 11 ετών από 100 δημοτικά σχολεία.

ert.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου