Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Δυτική Ελλάδα: Αυξάνονται οι δικαιούχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης - Μάξιμουμ 288 ευρώ η επιστροφή

Την Πέμπτη η Υπουργική Απόφαση


Δυτική Ελλάδα: Αυξάνονται οι δικαιούχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης - Μάξιμουμ 288 ευρώ η επιστροφή Την Πέμπτη η Υπουργική Απόφαση
Τη διεύρυνση των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την ερχόμενη Πέμπτη θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση. Το εισοδηματικό όριο για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται στα 25.000 ευρώ για τον άγαμο (από 14.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί αρχικώς) και στα 35.000 ευρώ (23.350 ευρώ) για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά.
Η αποζημίωση πετρελαίου θέρμανσης θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9. Τα ανώτατα τετραγωνικά μέτρα επιδότησης ορίστηκαν σε 120.
Το επίδομα θα διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζώνη όπου κατοικεί κάθε δικαιούχος.

Στην Α΄ ζώνη περιλαμβάνονται: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία. Η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε σε 3.000 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή διαμορφώνεται στα 840 ευρώ.
Στη Β΄ ζώνη περιλαμβάνονται οι περιοχές: Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Εβρος. Η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε στα 1.800 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή στα 540 ευρώ.
Στη Γ΄ ζώνη: Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Aχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Αρτα. Η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε στα 960 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή στα 288 ευρώ.
Στη Δ΄ Ζώνη: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη. Η μέγιστη κατανάλωση φτάνει τα 600 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή τα 180 ευρώ.
Η διαδικασία που θα εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:
– Σε ειδική ηλεκτρονική σελίδα που θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις είσπραξης επιστροφών φόρου για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης για τις οποίες δικαιούνται να επιδοτηθούν. Οι αιτούντες θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνσή τους, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα γίνεται η πίστωση των επιστρεφόμενων ποσών.
– Από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της κάθε αίτησης με τα απαιτούμενα στοιχεία, η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σε περίπτωση που θα διαπιστώνει ότι τα κριτήρια αυτά πληρούνται, θα δίνει εντολή για την καταβολή του σχετικού ποσού στον αιτούντα.
– Η επιστροφή φόρου θα γίνεται σε διάστημα 10–15 ημερών ύστερα από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου