Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ποιοι φορείς θα απολύσουν 6.500 δημοσίους υπαλλήλους μέσα στο 2014

Ποιοι φορείς θα απολύσουν 6.500 δημοσίους υπαλλήλους μέσα στο 2014ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 

Τη λίστα των εργαζόμενων που θα απολυθούν από το δημόσιο τομέα επιβεβαίωσαν την περασμένη εβδομάδα η τρόικα και το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έκαναν δεκτό το πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση για το 2014 ενώ η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να τηρήσει τον στόχο των 15.000 απολύσεων για τη διετία 2013-2014 σημειώνοντας παράλληλα ότι σε «αντιστάθμισμα» η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015.
Σημειώνεται ότι από το 2013 έχουν πραγματοποιηθεί 8.500 απολύσεις, ενώ για φέτος στο μνημόνιο προβλέπονται 6.500.
Και αυτή τη φορά, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα προκύψουν μέσω της μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «στόχαστρο» μπαίνουν:
- 3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετά τη λήξη του οκταμήνου δεν τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
-1.050 υπάλληλοι στις Συγκοινωνίες
- 1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων
- Υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού
-Υπάλληλοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων. Υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών των πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 οδηγήθηκαν στην έξοδο 500 επίορκοι. Επίσης, διεξάγονται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται βάσει πλαστών πιστοποιητικών.
Τέλος, μπορούν να απομακρυνθούν όσοι αποκαλυφθούν ότι έκαναν παράνομες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου (σ.σ. διάταγμα Παυλόπουλου κι όχι μόνο).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου