Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Προκήρυξη για 20.000 συμβάσεις εργασίας σε υπουργεία - Κοινωφελής εργασία για πέντε μήνες


Ηδη, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ και την ΕΣΑμεΑ για να καθορίσει τον τρόπο μοριοδότησης των ατόμων με αναπηρία.

Στόχος της ομάδας είναι να προβλεφθεί η μοριοδότηση των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των συγγενών ατόμων με αναπηρία - ήτοι τέκνου, γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα, αδελφής / αδελφού, συζύγου, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, σύμφωνα με το αίτημα της ΕΣΑμεΑ.

Ειδικότερα, υπάρχει η πρόθεση η μοριοδότηση των ΑμεΑ να είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με το ποσοστό της αναπηρίας τους. Επίσης, η ομάδα εργασίας εξετάζει το αίτημα της ΕΣΑμεΑ περί μη διακοπής του αναπηρικού επιδόματος, όταν τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης.

Οι φορείς

Το πρόγραμμα επανασχεδιάστηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, με σκοπό να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε σχέση με τις ειδικότητες που ζητούν τα υπουργεία, οι περιφέρειες και οι εποπτευόμενοι φορείς τους.

Η πρώτη πρόσκληση θα γίνει για την κάλυψη θέσεων στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα διεκδικήσουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας έχουν προγραμματιστεί 2.470 προσλήψεις, στο υπουργείο Υγείας 2.536 προσλήψεις και άλλες 4.500 προσλήψεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα προβλέπει συμβάσεις για 5 μήνες και μισθό 431,75 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και 495,25 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

Αγγελική Μαρίνου
amarinou@pegasus.gr

ethnos