Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά όταν διαβάζουν;

Η φάση των Πανελλήνιων εξετάσεων είναι από τις πιο δύσκολες στη ζωή του παιδιού και των γονιών.Βασική επιδίωξη είναι η καλύτερη δυνατή απόδοση, που θα οδηγήσει σε επίτευξη των στόχων και επιβράβευση των προσπαθειών.

Η κατάλληλη διατροφή των μαθητών κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής περιόδου παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να προσφέρει όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της πνευματικής τους απόδοσης.
Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο:

Πλήρες πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα. Συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης, ενώ έχει συσχετιστεί με βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης, καθώς και των σχολικών επιδόσεων. Ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν, δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα.

Mικρά και συχνά γεύματα

Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης μέσα στη μέρα, αποτρέποντας απότομες αυξομειώσεις, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση. Αντίθετα, τα μεγάλα και «βαριά» γεύματα μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, υπνηλία και αδυναμία συγκέντρωσης.

Kαλή ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ώστε να διατηρηθεί η καλή λειτουργία και απόδοση του σώματος. Ακόμη και μικρή απώλεια υγρών μπορεί να προκαλέσει αδυναμία συγκέντρωσης και απόδοσης. Προτιμήστε νερο, φρούτα και λαχανικά.

Προσοχή στον καφέ

Πολλοί μαθητές καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες καφέ ή καφεϊνούχων ροφημάτων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θεωρώντας πως αυτό θα ενισχύσει την απόδοσή τους, κρατώντας τους σε εγρήγορση. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση καφέ, και ειδικότερα τις απογευματινές-βραδινές ώρες, μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και αϋπνία, και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.

Όχι στη δίαιτα

Η περίοδος των εξετάσεων δεν προσφέρεται για δίαιτα, καθώς μπορεί να οδηγηθείτε στην εμφάνιση διατροφικών ελλείψεων, επιδρώντας αρνητικά στη νοητική λειτουργία.

Όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την πνευματική απόδοση και πρέπει να αποφεύγεται την περίοδο των εξετάσεων.

Πηγή: www.onmed.gr/ | Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://newsone.gr/ugeia/116175-oi-exetaseis-plesiazoyn-ti-prepei-na-trone-ta-paidia-otan-diabazoyn#sthash.ZG0zrc35.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου