Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ποια φρούτα επιταχύνουν τον μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Όσο πιο γρήγορος είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε και έτσι γίνεται πιο αποτελεσματική η δίαιτά σας.Τα φρούτα που περιέχουν το ένζυμο πηκτίνη είναι έχουν την ιδιότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό, εμποδίζοντας την απορρόφηση λίπους στα κύτταρα. Ποια φρούτα εποχής είναι τα καταλληλότερα:

Εσπεριδοειδή
Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα πηκτίνης. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην επιδιόρθωση των ιστών του σώματος και στην παροχή αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, απαραίτητων για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Μήλα
Οι γυναίκες που τρώνε καθημερινά μήλα χάνουν πιο γρήγορα βάρος, σε σχέση με εκείνες που δεν τρώνε φρούτα στη δίαιτά τους, καθώς συμβάλλουν στην καύση του λίπους. Επίσης ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση του αίματος, τη γλυκόζη και την όρεξη, ενώ έχει βρεθεί ότι ένα μήλο με τη φλούδα την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη μετά από περίπου ένα μήνα.

Μπανάνες
Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο το οποίο βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών. Περιέχουν όμως και πηκτίνη, οπότε το όφελος για τη δίαιτά σας είναι διπλό.

Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα περιέχουν σημαντική ποσότητα πηκτίνης αλλά είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες, που βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου