Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Γέλιο: Το πιο φθηνό και χαρούμενο φάρμακο δια πάσα νόσο

 
Γέλιο: Το πιο φθηνό και χαρούμενο φάρμακο δια πάσα νόσο
 Όλοι έχουμε διαβάσει το περιβόητο «Ένας εξάχρονος γελάει 300 φορές την ημέρα ενώ ένας σαραντάχονος γελάει μόλις 15 φορές» Κάπου στην πάροδο των ετών, λόγω των προβλημάτων, το άγχος για την καριέρα, για την οικογένεια, για την υγεία, χάνονται 285 στιγμές γέλιου καθημερινά από τη ζωή μας. Αν σας λέγαμε όμως ότι υπάρχει ένα φάρμακο το οποίο βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία όλων των αυτοάνοσων παθήσεων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, ότι είναι δωρεάν, έχει πολύ καλή γεύση και δεν έχει καμία παρενέργεια, θα το παίρνατε; Το χιούμορ, το γέλιο και η καλή διάθεση δεν σχετίζονται απλά με το αίσθημα ευφορίας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Εσκιμώοι δείχνουν πώς τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 αντισταθμίζουν την κατανάλωση λίπους

 

Οι Εσκιμώοι δείχνουν πώς τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 αντισταθμίζουν την κατανάλωση λίπους
Η διατροφή των Εσκιμώων Ινουίτ που κατοικούν στην παγωμένη Γροιλανδία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λίπους, ωστόσο μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ξένοι ακαδημαϊκοί: «Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, αλλά ο Ελληνισμός!»

Τρεις ξένοι ακαδημαϊκοί μας θυμίζουν όσα έχουμε ξεχάσει ή μάλλον καλύτερα όσο προσπαθούν κάποιοι να μας «αναγκάσουν» να ξεχάσουμε: To μεγαλείο του Ελληνισμού!
Σύμφωνα με τους Simone Le Baron (Γαλλίδα) καθηγήτρια γαλλικών, γλωσσολόγος, συγγραφέας, Arsam Momeni (Ιρανός) διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας και Sam Chekwas (Νιγηριανός) οδοντίατρος, εκδότης και συγγραφέας, η λύση στα προβλήματα μας δεν είναι η παγκοσμιοποίηση, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβάλλουν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης, αλλά ο Ελληνισμός!

Ο ψευδάργυρος και η επίδρασή του στην υγεία μας

Επίσης:
Υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος
– Είναι απαραίτητος για τη σύνθεση του DNA
– Είναι απαραίτητος για την επούλωση των τραυμάτων
– Υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη και την ανάπτυξη του σώματος κατά τη διάρκεια της εφηβείας, την παιδική ηλικία και την εγκυμοσύνη.
Αν και η πραγματική ποσότητα του ψευδαργύρου που είναι απαραίτητη για να υποστηρίξει το ανθρώπινο σώμα είναι αρκετά μικρή, οι επιπτώσεις του στο σώμα είναι τεράστιες και ευεργετικές!

Γεωπολιτικά παίγνια στις πλάτες της χώρας

Σε μία ρευστή κοινωνική πραγματικότητα και σε μια κοινωνία εθισμένη στις ξένες επεμβάσεις, η σύνδεση με τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης δύναμης μεταβάλλεται μάλλον σε κανονικότητα.
Σε μία ρευστή κοινωνική πραγματικότητα και σε μια κοινωνία εθισμένη στις ξένες επεμβάσεις, η σύνδεση με τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης δύναμης μεταβάλλεται μάλλον σε κανονικότητα.
Του Γιώργου Καραμπελιά*
Όταν ξαφνικά φτάσαμε στην ώρα της αλήθειας, σε σχέση με την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, παρενέβησαν και γεωπολιτικοί παίkτες οι οποίοι, την προηγούμενη περίοδο, ήταν σχετικά ανενεργοί.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Aldo Carotenuto: «Η ζήλια είναι αιτία πόνου και δυστυχίας»

 

Aldo Carotenuto: «Η ζήλια είναι αιτία πόνου και δυστυχίας»
Απόσπασμα από το βιβλίο του Aldo Carotenuto, «Έρως και Πάθος – Τα όρια της αγάπης και του πόνου», Εκδ. Ίταμος
Η ζήλια είναι αιτία πόνου και δυστυχίας, γιατί εκείνος που έχει πέσει θύμα της, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ζωή του δεν έχει νόημα χωρίς το αγαπημένο πρόσωπο και ότι μόνο ζώντας μαζί του μπορεί να φθάσει στην ωριμότητα. Αυτό φέρνει τον ερωτευμένο αντιμέτωπο με το αίσθημα πως είναι ημιτελής, κι αυτό τον γεμίζει με τόση αγωνία και άγχος ώστε το φάντασμά του τον αποτρέπει από το να αφεθεί.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 15 κορυφαία κάστρα του κόσμου

Το κλάμα είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας

Το κλάμα είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας
Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα συναισθήματα ίδια και ίσα. Το περισσότερο κοινά αποδεκτό συναίσθημα, η χαρά, είναι ένα σημάδι αυτοπεποίθησης, ασφάλειας και επιτυχίας. Ακόμα κι αν πρέπει να το προσποιηθείς σαν συναίσθημα, ξέρουμε πως το να βγάζεις προς τα έξω την εικόνα του ευτυχισμένου, είναι ένας τρόπος για να κερδίσεις ανθρώπους και φίλους.
Η λύπη από την άλλη, είναι μια κατηγορία από μόνη της. Μοιάζει να συνδέεται με την αποξένωση και όταν εκφράζεται απόλυτα, γίνεται μέχρι και κατακριτέα.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τι δείχνουν τα σπυράκια στο πρόσωπο ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται

 

Τι δείχνουν τα σπυράκια στο πρόσωπο ανάλογα με το σημείο που εμφανίζονται
Εάν εμφανίζονται συστηματικά σπυράκια σε ένα συγκεκριμένο σημείο του προσώπου σας, ίσως δεν φταίει απλώς το λιπαρό σας δέρμα. Η ευαισθησία του μετώπου, της μύτης ή κάποιας άλλης περιοχής του προσώπου μπορεί να αντανακλά διαφορετικές ανισορροπίες του οργανισμού και επιβάλλεται επομένως να ακολουθήσετε διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;


Πρόσφατα βρέθηκα σε μια συζήτηση με ένα φίλο νέο αγρότη. Εκεί μου περιέγραψε την απόφαση του να ασχοληθεί με τη γεωργία από το 2009.
Τι μου είπε λοιπόν:

«Άκουγα καθημερινά στην τηλεόραση και διάβαζα στον τύπο πως δημιουργούνται συνεχώς γεωργικές επιχειρήσεις από νέους ανθρώπους, με πτυχία, που ξαφνικά έμειναν άνεργοι. Κάποιοι από αυτούς ασχολήθηκαν με τα κηπευτικά, άλλοι με τα αρωματικά φυτά, άλλοι με τα ζώα. Όλοι τους παρουσιάζονταν ως ευτυχισμένοι επιχειρηματίες που ζουν κοντά στη φύση. 

ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : Γάλα, δημητριακά, κρέατα και ζάχαρη, τα χρυσοφόρα προϊόντα...


Γάλα, δημητριακά, κρέατα, ζάχαρη, αποτελούν τη δυναμική τετράδα των αγροτικών προϊόντων, η ζήτηση των οποίων θα αυξηθεί την επόμενη δεκαετία και θα αποφέρουν υψηλό έσοδο στους παραγωγούς.

Δυναμική τετράδα

Η ζήτηση για τη δυναμική τετράδα των αγροτικών προϊόντων -γάλα, δημητριακά, κρέατα και ζάχαρη- θα αυξηθεί την επόμενη δεκαετία και θα αποφέρει υψηλό έσοδο στους παραγωγούς. Οι Ελληνες παραγωγοί μπορούν να προσδοκούν κέρδη και από άλλα αγροτικά προϊόντα όπως είναι η ελιά και το λάδι, το κρασί, το μέλι, τα φρούτα και τα λαχανικά

11 τρόποι για να εμποδίσετε τις αρνητικές σκέψεις να βλάψουν την υγεία σας

11 τρόποι για να εμποδίσετε τις αρνητικές σκέψεις να βλάψουν την υγεία σας Άρθρο του δρος William Cole

Γνωρίζετε ότι κάνετε περίπου 60.000 σκέψεις κάθε μέρα; Και το πιο εκπληκτικό: ο ερευνητής δρ Fred Luskin από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έχει ανακαλύψει ότι το εντυπωσιακό ποσοστό του 90% αυτών των σκέψεων είναι επαναλαμβανόμενες. Σκεφτείτε το: οι 9 στις 10 σκέψεις σας είναι αυτές που κάνετε αδιάκοπα. Και για πολλούς ανθρώπους αυτές οι σκέψεις δεν είναι μόνο επαναλαμβανόμενες, αλλά και αρνητικές.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 10 συνήθειες των ανθρώπων που ακολουθούν την καρδιά τους

 
Οι 10 συνήθειες των ανθρώπων που ακολουθούν την καρδιά τους
Άρθρο της συγγραφέως Shannon Kaiser
Η αβεβαιότητα και ο φόβος για το άγνωστο οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην κατάθλιψη, τον εθισμό σε ουσίες και άλλες συμπεριφορές με τις οποίες οι ίδιοι σαμποτάρουν τον εαυτό τους. Συνήθως προσκολλόμαστε σε μια επαναλαμβανόμενη και συνηθισμένη συμπεριφορά θεωρώντας τη κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας.
Η αλλαγή μπορεί να φαντάζει απειλητική μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι πρωτεΐνες οι υδατάνθρακες και τα λίπη στη διατροφή μας

 της Χριστίνας Μπαλαμώτη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Συνεχώς ακούμε και διαβάζουμε για το τι πρέπει να τρώμε καθημερινά… Ποια είναι όμως η σωστή ποσότητα και από ποια ποσότητα και πάνω ακόμη και οι υγιεινές τροφές μπορούν να γίνουν «ανθυγιεινές»;!

Την ημέρα πρέπει να παίρνουμε:

1. 45 – 55% των ημερήσιων θερμίδων μας από υδατάνθρακα

10 φυσικές θεραπείες για το μούδιασμα στα άκρα

10 φυσικές θεραπείες για το μούδιασμα στα άκρα
 
Άρθρο της Δρος Marianna Pochelli για το preventdisease.com
Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά για την Εναλλακτική Δράση
Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει σιωπηλά από μούδιασμα των άκρων, κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Υπάρχουν πολλές αιτίες για το μούδιασμα και σε πολλές περιπτώσεις ίσως αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν την αύξηση της κυκλοφορίας καθώς και στρατηγικές αντιμετώπισης προκειμένου να μειωθούν τα συμπτώματα και η συχνότητά τους.