Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κατατέθηκε η τροπολογία - προαπαιτούμενο για τη δόση



Τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία, που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν αρχικά οι 245 λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας, ή ανώτερης βαθμίδας.

Με την προτεινόμενη τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Η επίμαχη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την διαθεσιμότητα απομένει να υπερψηφισθεί απόψε μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας συζήτησαν το πρωί της Πέμτπης ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής της κινητικότητας είπαμε ευθύς εξαρχής ότι βασική μας μέριμνα είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη. Βεβαίως αφού αξιολογηθούν», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το Υπουργείο Υγείας. Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από τη μεριά του, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως για «το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη».

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία. Για να γίνει αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά, έχουμε ξεκινήσει ήδη με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ και αρκετές μέρες - και σήμερα το επισημοποιούμε μ' αυτήν την επίσκεψη- μία πολύ στενή συνεργασία ώστε όλα να γίνουν όσο πιο σωστά γίνεται», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι χθες ο Κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, βάσει της οποίας καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39). 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου