Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

6 τρόποι για να έχετε κίνητρα στη ζωή σας

motives

Σας έχει συμβεί ποτέ να έχετε αποφασίσει να κάνετε κάτι καινούριο στη ζωή σας ή μια αλλαγή αλλά να έχετε μείνει μόνο στα λόγια; Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μικρό ή μεγάλο, επειδή δεν έχουμε αρκετά κίνητρα. Είτε πρόκειται για μια δίαιτα ή για μια καινούρια δουλειά ή χόμπι έχετε την τάση να μην εξελίσσεστε. Οι παρακάτω έξι τρόποι θα σας βοηθήσουν να επανακτήσετε τον ενθουσιασμό και την κινητοποίηση που χρειάζεστε:

1.Δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα τείνουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Καλό είναι να αρχίσετε να αξιολογείτε τις ικανότητές σας με ειλικρίνεια αλλά και τη δυσκολία ή όχι μιας πρόκλησης που έχετε να αντιμετωπίσετε χωρίς δισταγμό.
2.Σκεφτείτε την επιβράβευση: Όταν αγχώνεστε αποσυντονίζεστε και βλέπετε μόνο τις δυσκολίες μιας νέας αρχής, ξεχνώντας τα οφέλη και την επιβράβευση που θα κερδίσετε αν τελικά τα καταφέρετε.
3.Μην βάζετε μη ρεαλιστικούς στόχους: Πολλοί θα έλεγαν ότι όποιος βάζει μη ρεαλιστικούς στόχους συνήθως πετυχαίνει επαγγελματικά, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό είναι λάθος. Είναι προτιμότερο να βάζετε μικρούς στόχους και να βλέπετε άμεσα αποτελέσματα για να κερδίζετε και αυτοπεποιθηση.
4.Ξεκινήστε απλά: Για παράδειγμα αν θέλετε να ξεκινήσετε μια δίαιτα μην κόψετε μονομιάς τις θερμίδες αλλά ξεκινήστε κόβοντας π.χ. το ψωμί, αν θέλετε να γυμναστείτε μην τρέξετε αμέσως πολλά χιλιόμετρα αλλά ξεκινήστε περπατώντας για λίγα λεπτά. Έτσι σταδιακά θα καταφέρετε να φτάσετε τον στόχο σας χωρίς να καταπιέζεστε.
5.Αρπάξτε την ευκαιρία: Οι άνθρωποι που δεν έχουν κίνητρα συνήθως δικαιολογούν τον εαυτό τους λέγοντας πως δεν είναι τυχεροί. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κυνήγησαν μια ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε!
6.Δουλέψτε σκληρά: Πολλοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά για να φτάσουν τους στόχους τους. Είτε από κούραση είτε από απογοήτευση, δεν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Για αυτό αποφασίστε πως για να δείτε αποτελέσματα πρέπει να προσπαθήσετε πρώτα.
Πηγή: kathimerini.gr