Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Απογείωση του τουρισμού το 2013

Ζωηρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα για την ερχόμενη θερινή περίοδο δείχνουν οι ξένοι αερομεταφορείς. Ηδη πολλές αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού -και ιδιαίτερα...

αυτές χαμηλού κόστους- αλλά και μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί ξεκινούν φέτος δρομολόγια σε ελληνικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, σημαντική αύξηση στις κρατήσεις τουριστικών πακέτων καταγράφουν οι βρετανικοί ταξιδιωτικοί όμιλοι TUI Travel και Thomas Cook, με την Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για φέτος.

Αντίστοιχα είναι τα αποτελέσματα έρευνας και της βρετανικής χαμηλού κόστους εταιρείας jet2, βάσει των οποίων η προτίμηση για την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και το Μαρακές αυξήθηκε κατά 20%.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αφίξεις ξένων εταιρειών στην Ελλάδα αναμένονται ενισχυμένες.

Συγκεκριμένα, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία Transavia εγκαινιάζει νέα πτήση από Αμστερνταμ προς Κύθηρα ενώ θα ξεκινήσει και πτήσεις προς Καλαμάτα. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, από 22 Απριλίου έως και 7 Οκτωβρίου. (Συνεχίζει και το 2013 τις πτήσεις προς Μυτιλήνη)

Επίσης από τις 25 Απριλίου θα πετά από Αϊντχόφεν προς Κω δύο φορές την εβδομάδα, ενώ θα ξεκινήσει δρομολόγιο από Ρότερνταμ προς Ρόδο, με δύο πτήσεις την εβδομάδα από τις 28 Απριλίου.



Με απευθείας πτήσεις από Graz για Σαντορίνη, από Linz για Κω, από Βιέννη για Χίο, Μυτιλήνη και Πάτρα εμπλουτίζεται και το θερινό πρόγραμμα της Austrian Airlines.

Πτήσεις σε ελληνικά νησιά έχει ήδη ανακοινώσει και η αεροπορική εταιρεία Condor, του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook. Ετσι, από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί πτήσεις από Μόναχο για Σκιάθο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα έως και τις 3 Οκτωβρίου, ενώ θα αυξήσει τη συχνότητα σε 2 πτήσεις την εβδομάδα στο δρομολόγιο Φρανκφούρτη-Χανιά και σε 4 πτήσεις από 3 εβδομαδιαίως στο δρομολόγιο Στουτγάρδη-Ηράκλειο.

Στην εκτέλεση πτήσεων προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς προσανατολίζεται και η ελβετική αεροπορική εταιρεία Helvetic Airways, η οποία εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια για λογαριασμό της Swiss και τσάρτερ πτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία ξεκινά συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Kuoni και θα εκτελεί ναυλωμένες πτήσεις από τη Γενεύη και τη Βέρνη προς Μύκονο, Κω, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα, προωθώντας πακέτα διακοπών της Kuoni.

Παράλληλα και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania προγραμματίζει πτήσεις για Κέρκυρα από το Erfurt, με μία πτήση την εβδομάδα από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, και από Βρέμη προς Ηράκλειο, με μία πτήση την εβδομάδα από 8 Μαΐου.

Δείτε αναλυτικά στο γράφημα με τους προορισμούς και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (κλικ για μεγέθυνση):
Στη Μυτιλήνη : ArkeFly - Air Berlin - Transavia

«ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Σταθεροποίηση της κίνησης

Σταθεροποίηση στην επιβατική κίνηση ιδιαίτερα από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αναμένει η διοίκηση του αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το 2012, πάντως, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 12,94 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2011. Αναλυτικά, η επιβατική κίνηση εσωτερικού παρουσίασε υποχώρηση της τάξης του 7,9%, ενώ η διεθνής κίνηση σημείωσε σημαντικές απώλειες (-11,7%), αντανακλώντας -εκτός από τη μείωση των Ελλήνων ταξιδιωτών- μείωση και των ξένων επισκεπτών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού υπήρξαν ενδείξεις ανάκαμψης, καθώς τα επίπεδα πτώσης μειώθηκαν σημαντικά από -15,8% τον Μάιο σε -8,2% τον Δεκέμβριο.
lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου