Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ - Το κόκκινο κρασί αυξάνει την ερωτική μας λίμπιντο

Το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών.


Μια έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως πέτυχαν καλύτερα ποσοστά στη σεξουαλική δραστηριότητα και ευχαρίστηση.

Οι επιστήμονες παραδέχονται πως το κόκκινο κρασί βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος και έτσι συμβάλει και στη σεξουαλική υγεία και των δύο φύλων.

Οι ερευνητές οργανισμών δημόσιας υγείας και ουρολογικών κλινικών στην Βρετανία που διεξήγαγαν τη μελέτη, παραδέχονται ότι οι μηχανισμοί διέγερσης και ευχαρίστησης στη γυναίκα είναι πολύ πιο πολύπλοκοι σε σχέση με τους αντίστοιχους των ανδρών.

Περίπου 800 γυναίκες ηλικίας 18 έως 50 συμμετείχαν στη μελέτη αυτή από την οποία εξαιρέθηκαν γυναίκες που έπιναν πάνω από δύο ποτήρια ημερησίως, καπνίστριες καθώς και όσες αντιμετώπιζαν σεξουαλικά προβλήματα.

Η σεξουαλική τους υγεία εκτιμήθηκε με βάση ερωτηματολόγια που συντάχθηκαν από ειδικούς επιστήμονες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν δύο ποτήρια κρασί ημερησίως είχαν ένα σκορ της τάξης του 27.3 σε σχέση με 25.9 που είχαν αυτές που κατανάλωναν ένα ποτήρι και 24.4 αυτές που δεν κατανάλωναν καθόλου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου