Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι αδιευκρίνιστες οικονομικές σχέσεις Σόρος-Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση εξαπολύουν σήμερα η εφημερίδα «τα Νέα» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν έχουν απαντήσει στα δημοσιεύματα του Γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche που ανέφερε ότι...


 ο Σόρος είναι σπόνσορας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα ο κ. Παπαχρήστος κάνει λόγο για ανεπίσημες απαντήσεις μέσω κουκουλοφόρων του διαδικτύου

Ειδικότερα ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει σήμερα:

«Εχει περάσει μισή εβδομάδα από την ημέρα που αναδημοσίευσα σε αυτήν εδώ τη στήλη τις αναφορές από το έγκυρο γερμανικό εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» ότι ο περίεργος, βαθύπλουτος, κεφαλαιοκράτης Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε την εκδήλωση στο Κολούμπια όπου μίλησε πριν από περίπου ένα μήνα το αριστερό αγόρι Αλέξης (και οι δύο στη μεγάλη φωτογραφία). Το ρεπορτάζ, του οποίου αναδημοσίευσα αυτούσιο απόσπασμα, ισχυριζόταν επίσης ότι ο Σόρος «είναι σπόνσορας του Τσίπρα». Διατύπωσα αρκετές επιφυλάξεις – πώς να δεχτώ, ας πούμε, αυτό τον ισχυρισμό, ο οποίος συνοδευόταν από την ακραία άποψη ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τον Τσίπρα για να τιμωρήσει τη Γερμανία; Και περίμενα μια απάντηση.

Μια διάψευση. Ενα σχόλιο. Κάτι, τέλος πάντων, από την Κουμουνδούρου. Δυστυχώς, η σιωπή τους προς απάντησή μου. (Επισήμως. Διότι ανεπισήμως ανέθεσαν σε κάποιον κουκουλοφόρο του Διαδικτύου, από αυτούς που συντηρούν για ευνόητους λόγους, να βάλει και πάλι τη λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως κάνουν παγίως – κόλπα του Γκέμπελς στις ημέρες μας...) Η λογική τους είναι προφανώς ότι «εντάξει μωρέ, θα ξεχαστεί».

Είναι μια άποψη και αυτή, αλλά το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί μια απάντηση. Τώρα. Ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολιτειακός θεσμός ως εκ της θέσεώς του, και δεν μπορεί να διατυπώνονται τέτοιες βαριές κατηγορίες και εκείνος να σφυρίζει κλέφτικα. Στο κάτω κάτω, δεν κάνει τον σταυροφόρο της διαφάνειας; Τον κάνει. Ας το αποδείξει κιόλας... Το λέω αυτό, διότι ο μπαρμπα-Σόρος χρόνια τώρα επιχειρεί να βάλει πόδι στη χώρα. Κάτι οι επιλεκτικές συγγένειες με τους Σκοπιανούς, κάτι η ακόρεστη δίψα του για την κονόμα, όλο αναζητεί τρόπους και μέχρι τώρα, έτρωγε πόρτα. Θα αλλάξει κάτι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα; Να μας το πουν να το ξέρουμε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου