Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ευρωπαίος Επίτροπος: Έλληνες κόψτε το κάπνισμα για λόγους υγείας και εθνικής οικονομίας


Ο επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία προτρέπει τους Έλληνες να...
σταματήσουν το κάπνισμα για λόγους υγείας αλλά και εθνικής οικονομίας

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ, από τη Μάλτα, δήλωσε πως ο μεγάλος αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ένα βάρος για την οικονομία της χώρας, σε μια συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

"Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε" δήλωσε ο Μποργκ, σύμφωνα με το περιοδικό.
"Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία" της χώρας, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.


"Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί" συνέχισε, προσθέτοντας πως, την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου