Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

12.000 απολύσεις στους δήμους «βλέπει» ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

12.000 απολύσεις στους δήμους «βλέπει» ο Λεωνίδας ΓρηγοράκοςΛΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

του Ηλία Μπενέκου
Την απόλυση 12.000 εργαζόμενων στους δήμους, «έδειξε» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος σε δηλώσεις του στο Mega.
Mε βάση και τις μνημονιακές προβλέψεις το σύνολο των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε απόλυση θα φθάσει τις 15 χιλιάδες έως το 2014, με τους 4.000 εντός του έτους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ένα μέρος αυτών να προέλθει και από διαθέσιμους οι οποίοι δεν θα επαναπορροφηθούν σε άλλους φορείς.
Oπως αποκάλυψε ο Λ. Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στο MEGA, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των προς απόλυση υπαλλήλων των δήμων, που, στην πλειοψηφία τους είναι προσληφθέντες με πλαστά πιστοποιητικά ή με αναξιοκρατικά κριτήρια. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο αριθμός απολύσεων που ζητεί η τρόικα ανέρχεται στο 40% των διαθεσίμων. «Το 40% θα φύγει. 12.500 με 15.000 θα φύγει» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος. Ερωτηθείς δε, πόσοι μπορεί να είναι με πλαστά δικαιολογητικά δήλωσε ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.
Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτι προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 -2011. «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτι προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νόμιμα προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα». Σε ό,τι αφορά πάντως την διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».
πηγή