Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ 600 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επενδύει στην Ελλάδα η ΖΤΕΕπενδύει στην Ελλάδα η ΖΤΕ

Εως και 600 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα οι δύο μεγάλες επενδύσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει άμεσα ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ZTE, ο οποίος συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες παγκοσμίως, διαθέτοντας πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και παρουσία σε 140 χώρες.

Η ZTE θα προχωρήσει άμεσα -εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014- στη δημιουργία διαμετακομιστικού και επισκευαστικού κέντρου στον Πειραιά.
Αυτό επισήμανε ο επικεφαλής της ZTE Χου Γέι Γκι, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, σε συνέχεια του μνημονίου που είχαν συνυπογράψει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα τον περασμένο Μάιο.
Ο επικεφαλής της εταιρείας εξέφρασε ενδιαφέρον και για τους τρεις διαγωνισμούς του Δημοσίου που αφορούν στην οπτική ίνα, στο ευρυζωνικό Ιντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές και στο Σύζευξις 2, ζητώντας μάλιστα δίκαιη διαγωνιστική διαδικασία.
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Ερ. Σμιντ. Η εταιρεία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας Google campus στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Ερ. Σμιντ. Η εταιρεία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας Google campus στην Ελλάδα

Ως προς τις νέες επενδύσεις, μέσω του κέντρου logistics της ΖΤΕ θα διακινούνται τηλεπικοινωνιακά προϊόντα από τον Πειραιά σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Επίσης η ΖΤΕ θα δημιουργήσει και ένα επισκευαστικό κέντρο στο οποίο θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό που θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες. Στο μέλλον μάλιστα στο επισκευαστικό κέντρο δεν αποκλείεται να γίνεται και συναρμολόγηση, δηλαδή κατασκευή προϊόντων στην Ελλάδα.
Από τις επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας αναμένεται η δημιουργία 400-600 θέσεων εργασίας επιστημονικού αλλά και εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, το οποίο θα εκπαιδευτεί από Κινέζους τεχνικούς. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο projects θα προωθήσουν την οικονομία της χώρας και με την ολοκλήρωσή τους θα προσφέρουν 400-600 θέσεις εργασίας στην αγορά και στη χώρα» τόνισε ο κ. Γκι.
«Εμπιστοσύνη»
Για επενδύσεις που δείχνουν «αντανάκλαση σε εμπιστοσύνη από την πλευρά αξιόπιστων διεθνών επενδυτών» έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η προσπάθεια είναι να ακολουθήσουν κι άλλες θετικές ειδήσεις και επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός» τόνισε.

«Αλλάζει η εικόνα στον κόσμο για την Ελλάδα. Η χώρα μπαίνει ξανά στον χάρτη των μεγάλων επενδύσεων» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE
Στα σκαριά ερευνητικό κέντρο
Στη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα προσανατολίζεται και η Google, όπως είπε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο εκτελεστικός πρόεδρός της, Ερικ Σμιτ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.
Ο κ. Σμιτ τόνισε επίσης ότι η εταιρεία σκέπτεται να ιδρύσει και στη χώρα μας Google campus στα πρότυπα του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα συζητήθηκε και το ζήτημα που σχετίζεται με την πολιτική απορρήτου για την Ευρώπη, για το οποίο η Google έχει απειληθεί με πρόστιμα από την Κομισιόν.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου