Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Και τυροκομικά προϊόντα από τις λαϊκές αγορές

Και τυροκομικά προϊόντα από τις λαϊκές αγορές Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή που ανοίγει τον δρόμο


Το δρόμο για την πώληση τυροκομικών προϊόντων και από τις λαϊκές αγορές ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και προβλέπει ότι θα επιτρέπεται η πώληση τυροκομικών προϊόντων σε λαϊκή αγορά, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης), σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ε και εφόσον τηρούνται όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής.
 Το θέμα έχει απασχολήσει από το Δεκέμβριο και το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο είχε ζητήσει από τον Ενιαίο Φορέα Έλεγχου Τροφίμων να γνωμοδοτήσει σχετικά ο οποίος και έδωσε το «πράσινο φως».

Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση που είχα εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομαδα.

Έτσι για την πώληση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων αυτά θα πρέπει να έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη από τον ΕΦΕΤ εγκατάσταση και να φέρουν στη συσκευασία τους τις απαιτούμενες ενδείξεις επισήμανσης και τον αντίστοιχο κωδικό αριθμό έγκρισης ενώ θα πρέπει να τηρείται η αλυσίδα ψύξης και να παραμένουν συνέχεια στη σωστή θερμοκρασία.

Παράλληλα κατατέθηκε από το βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή τροπολογία η οποία αφορά στην δημιουργία αγορών παραγωγών (farmers market) που είναι ένα είδος διευρυμένων λαϊκών αγορών χωρίς μεσάζοντες , όπου μεμονωμένοι τοπικοί παραγωγοί θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα απευθείας στους καταναλωτές. Στην δημιουργία τέτοιων αγορών έχει τοποθετηθεί θετικά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου