Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διπλή επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων

Διπλή επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργωνΝΕΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Διπλή επιδότηση του μισθού (με όριο τα 600 ευρώ) και των εργοδοτικών εισφορών που αναλογούν προσφέρει ο ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν άνεργους σε “μειονεκτική θέση” (δεν έχουν απασχοληθεί τους τελευταίους 6 μήνες με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ή έχουν ηλικία άνω των 50 ετών ή είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών) καθώς και σε όσους βρίσκονται “σε πολύ μειονεκτική θέση” (αν έχουν κάρτα ανεργίας για διάστημα 24 μηνών).
Το πρόγραμμα της “γενναίας” επιχορήγησης των επιχειρήσεων ενεργοποίησε ο ΟΑΕΔ για 150 θέσεις στη Nokia Solutions & Networks ύστερα από απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Α. Δαλλαπόρτα που εισηγήθηκε την αξιοποίηση του Κανονισμού 800/2008 της Ε.Ε (δίνει τη δυνατότητα επιχορήγησης μιας επιχείρησης με ποσό έως 5 εκατ ευρώ το χρόνο) ως “εργαλείο” πρόσθετων χρηματοδοτήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα ξεκινά με 1.000 θέσεις (οι 432 στην Αττική και στην Κεντρική και Δυτ. Μακεδονία) και προβλέπει:

- Επιχορήγηση για 12 – 24 μήνες, ανάλογα με την κατηγορίατου ανέργου, στο 50% των ακαθάριστων μηνιαίων αποδοχών με ανώτερο ποσό τα 24ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ το μήνα και των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης). Για παράδειγμα σε πρόσληψη με αμοιβή 586 ευρώ και συνολικό κόστος (μαζί με τις εισφορές των 160,9 ευρώ που αναλογούν) 746,9 ευρώ, ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί την επιχείρηση με 14,93 ευρώ την ημέρα και έως 373,45 ευρώ το μήνα ενώ για μισθό 1.400 ευρώ + εργοδοτικές εισφορές 384,45 δηλ συνολικό κόστος 1.784,45 ευρώ, η επιχείρηση θα επιχορηγείται με 24 ευρώ ημερησίως και έως 600 ευρώ μηνιαίως. Προϋπόθεση, για τις επιχειρήσεις, είναι να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους τελευταίους 12 μήνες και να το διατηρήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος (πλην οικειοθελών αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων χωρίς εθελουσία και απόλυσης για αξιόποινη πράξη).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου