Οι έρευνες και η ίδια η ζωή δείχνουν πως η μοναξιά κάνει κακό στην υγεία. Τόσο κακό ώστε οι έρευνες να βρίσκουν αναλογία μεταξύ της μοναξιάς και του να είναι κάποιος παχύσαρκος ή να καπνίζει 15 τσιγάρα την ημέρα. Σχετική έρευνα έδειξε μάλιστα πως άτομα που είχαν 3 καλούς φίλους στο περιβάλλον της δουλειάς, δήλωναν «πολύ ικανοποιημένα» από τη ζωή τους.
clickatlife.gr
Εύκολα χάνουμε επαφή με τους παιδικούς μας φίλους και ακόμα πιο δύσκολα αποκτούμε καινούριους όσο περνάνε τα χρόνια. Πώς όμως μπορούμε να αποκτήσουμε νέο κύκλο, ακόμα και δεν είμαστε πια νέοι και τόσο κοινωνικοί όσο παλιότερα;
1. Βρείτε μεσολαβητή Όπως στην αγορά εργασίας, όλοι ζητάνε συστάσεις, το ίδιο μπορεί να βοηθήσει και στη διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου. Εάν ένας φίλος συναντάει κάθε βδομάδα τους φίλους του ή συναδέλφους μετά τη δουλειά, ζητήστε του να πάτε κι εσείς για μια μπύρα μαζί τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα βοηθήσει να είστε ειλικρινής και ξεκάθαρος ότι έχετε ανάγκη να ανοίξετε τον κύκλο σας, γι’ αυτό και του «φορτώνεστε». Έτσι εκτονώνετε την αμηχανία από νωρίς και θα περάσετε ένα βράδυ με τους πιθανώς νέους σας φίλους.
2. Μπείτε σε μια ομάδα Οι καλύτερες φιλίες αναπτύσσονται όταν τα δυο μέρη έχουν ίδιες εμπειρίες, κοινά ενδιαφέροντα και παρόμοιους στόχους. Γι’ αυτό το λόγο, οι πιο δυνατές φιλίες δομούνται στο σχολείο και τον εργασιακό χώρο. Πατώντας σε αυτή τη θεωρία ένα καλό μέρος να βρείτε νέες παρέες είναι οι σύλλογοι, οι λέσχες και οι ομάδες που καταπιάνονται με ένα από τα χόμπυ σας. Ακολουθήστε τα δικά σας ενδιαφέρονται και θα βρείτε άτομα που μοιάζουν με εσάς και με τα οποία θα είναι πιο εύκολο να συνδεθείτε.
3. Δουλέψτε για τη φιλία Δεν είναι δυνατό να περιμένετε να γίνετε φίλοι με κάποιον από την πρώτη συνάντηση. Δεν υπάρχει δηλαδή «κεραυνοβόλος φιλία». Το δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων, χρειάζεται χρόνο και κόπο από τις δυο μεριές. Υπάρχει λόγος που η λέσχη αστρονομίας διοργανώνει συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση και έχετε σοβαρό λόγο να μην χάνετε αυτές τις συναντήσεις. Όσο δελεαστικός και να μοιάζει ο καναπές μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ντους και να πάτε σε εκείνη τη συνάντηση για να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τους νέους σας φίλους.
4. Δείξτε ενδιαφέρον Το να κάνετε ψιλή κουβέντα με κάποιον είναι το μόνο εύκολο. Το να μάθετε πράγματα για εκείνον, τι τον ενδιαφέρει στη ζωή του, τι χόμπυ έχει και ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζει στο ποδόσφαιρο, είναι κάτι που πρέπει να τον ρωτήσετε ή να φέρετε την κουβέντα εκεί, ώστε να σας τα πει ο ίδιος. Μην μένετε μονάχα σε επιφανειακά σχόλια. Αναπτύξτε κουβέντα με τον άλλο και το πιο σημαντικό, προσπαθείστε να θυμάστε την επόμενη φορά που θα τον δείτε, τι σας είπε την προηγούμενη. Το να ρωτάτε αλλά να μην ακούτε δεν έχει κανένα νόημα.
5. Κάντε το πρώτο βήμα Οι οργανωμένες συναντήσεις μιας ομάδας στην οποία ανήκετε, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτύξετε μια πρώτη οικειότητα με κάποιον φίλο. Εάν όμως τελικά ταιριάζετε με κάποιον, θα ήταν καλό να αρχίσετε να κάνετε παρέα και πέρα από αυτή τη συνθήκη. Αν νιώθετε αμήχανα να πάρετε την πρωτοβουλία να καλέσετε κάποιον να βγείτε οι δυο σας, δημιουργήστε οι ίδιοι τι πιο ασφαλείς συνθήκες. Οργανώστε μια βραδιά με επιτραπέζια σπίτι σας και καλέστε και εκείνον, μαζί με άλλους. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε δυο εισιτήρια για έναν αγώνα που ξέρετε ότι ενδιαφέρει και εκείνον και καλέστε τον με το πρόσχημα ότι κερδίσατε σε κάποιο διαγωνισμό τα εισιτήρια και δεν βρήκατε άλλον να ενδιαφέρεται. Η αρχή μιας σχέσης είναι πάντα αμήχανη, αλλά αξίζει την προσπάθεια.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου