Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμοΟ ΓΚΕΙΤΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

 

Βασιλιάς των κροίσων του πλανήτη αναδεικνύεται ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος υποσκέλισε τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ ανεβαίνοντας στην κορυφής της λίστας του Forbes, μετά από 4 χρόνια.
Ο Γκέιτς αύξησε κατά 9 δισ. δολάρια (από 67 δισ. σε 76 δισ. δολάρια) την περιουσία του το 2013 κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής της μετοχής της Microsoft.
Αντίθετα η περιουσία του Σλιμ υποχώρησε και έφτασε στα 72 δισ. δολάρια λόγω της πτώσης της αξίας των μετοχών της εξωρυκτικής εταιρίας Minera Frisco.
Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται ακόμα:
- ο Αμάνσιο Ορτέγκα με περιουσία 64 δισ. δολάρια
- ο Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία 58,2 δισ. δολάρια
- ο Λάρι Έλλισον με περιουσία 48 δισ. δολάρια
Στη λίστα περιλαμβάνονται και 172 γυναίκες με πρώτη παρουσία αυτή της Κρίστι Γουόλτον στην 9η θέση με περιουσία 36,7 δισ. δολάρια με 42 από αυτές να κάνουν το ντεμπούτο τους.
Κάρλος Σλιμ
Κάρλος Σλιμ
Σύμφωνα με το Forbes, στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνονται φέτος 1.645 άτομα, 268 περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Η συνολική αξία της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο δωδεκάμηνο, από 5,4 τρισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 τρισ. δολάρια φέτος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου