Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροιΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ, ΚΡΑΣΙ, ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι ευγνώμων στους Έλληνες, υποστηρίζει σε άρθρο της η Huffington Post, υμνώντας την ελληνική κουζίνα.
 

«Καταρχάς άνοιξαν το δρόμο ώστε τα μεγάλα φιλοσοφικά μυαλά να συνεχίσουν να προοδεύουν πνευματικά. Μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επιθυμία να αγωνιζόμαστε για την αθλητική τελειότητα. Και φυσικά, τη δημοκρατία. Σαφώς, λοιπόν, χρωστάμε πολλά για το ποιοί είμαστε στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά πάνω από όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας. «Οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη κοινωνία μας ενώ – εξίσου σημαντικό – διαμόρφωσαν έναν τρόπο διατροφής που καμιά χώρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Η κουζίνα τους δεν «κολυμπά» απλά στο ελαιόλαδο, δεν «πνίγεται» μόνο στο κόκκινο κρασί και τους ποικίλους μεζέδες, είναι μια δίαιτα που όλοι οι διατροφολόγοι επαινούν και θεωρούν ως την πιο υγιεινή. Κι ενώ όλοι προσπαθούμε να φάμε σαν αυτούς, ευτυχώς, οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα. Είναι απλά ο τρόπος ζωής τους που εξηγεί γιατί είναι τόσο καλύτεροι από όλους εμάς».

Δύο λέξεις: Ψητό τυρί
Μόνο τυρί, χωρίς απαραίτητα τη συνοδεία ψωμιού. Στην Ελλάδα, αυτό το ψητό τυρί είναι γνωστό ως σαγανάκι. Πρόκειται για ένα κίτρινο τυρί – συνήθως γραβιέρα – που λιώνει μόλις ψηθεί σε τηγάνι. Είναι τραγανό εξωτερικά και λιώνει μόλις κοπεί. Είναι βασικά το τυρί όπως θα ήθελε πάντα να είναι. Οι Έλληνες όμως δε σταματούν εκεί. Έχουν κι άλλα τυριά, που επίσης τα ψήνουν στη σχάρα ή τα σερβίρουν πάνω σε σαλάτες ή με καρπούζι. Πιστέψτε μας, θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα.
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον ελληνικό φραπέ
Το έφτιαξαν πρώτοι και το κάνουν καλύτερα από όλους.

Έχουν μετατρέψει τη μεγάλη, πολύ μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι
Δε θα μπορέσουμε ποτέ να τους ανταμείψουμε γι' αυτό.

Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν.
Η χωριάτικη σαλάτα έχει ότι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές και ελαιόλαδο – φυσικά. Επομένως όλοι οι άλλοι παρασκευαστές σαλάτας μπορούν απλά να τα παρατήσουν και να πάνε σπίτι τους (Βλέπετε πόσο μεγάλα κομμάτια φέτας βάζουν στη σαλάτα τους;).
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

Το κρασί έρχεται πρώτο και μετά ακολουθεί το νερό
Η κατανάλωση κρασιού δεν περιορίζεται μόνο στις γιορτές ή τις αργίες. Όχι, οι Έλληνες γνωρίζουν πως το κρασί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής ενός ατόμου, μαζί με το ελαιόλαδο. Και υπάρχει από την αρχαία ελληνική κουζίνα.

Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχεις φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν πως η φέτα μπορεί να μπει σχεδόν παντού.

Αυτό είναι επιδόρπιο
Λουκουμάδες, η ελληνική εκδοχή του ντόνατ
Λουκουμάδες, η ελληνική εκδοχή του ντόνατ
Γεια σας, λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ βουτηγμένο στο μέλι, και σερβίρονται σε ειδικές περιπτώσεις. Δε μπορούν να συγκριθούν με τα ντόνατς. Είναι ακόμη καλύτερα. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτές οι τηγανιτές μπάλες ζύμης σερβίρονταν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Να γιατί είναι τόσο ιδιαίτερα.

Έχουν «ανεβάσει» τα bar food σε άλλο επίπεδο
Δε μιλάμε για τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου σερβιρισμένες με τηγανιτές πατάτες, αλλά για μικρά πιάτα με τραγανά αγγουράκια, πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, ντιπς σερβιρισμένα με ζεστή πίτα, κεφτεδάκια και τόσα άλλα. Είναι γνωστά ως μεζέδες και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από ούζο, κρασί ή μπίρα.
Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ
Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ

Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ
Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Επειδή όταν οι Έλληνες ψήνουν το χταπόδι στη σχάρα, το μετατρέπουν σε κάτι που είχαμε φανταστεί μόνο στα όνειρά μας.

Καμιά ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο, όσο η δική τους.
Κάθε στρώμα φύλλου περνιέται στο βούτυρο και κάθε φύλλο κρούστας τυλίγεται σε πολλές στρώσεις. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε γιατί η σπανακόπιτά τους είναι απλά ασύγκριτη.

Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να περνούν ώρες πάνω από το γεύμα τους
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι
Επειδή γνωρίζουν ότι είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν.

Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
Ναι, ναι και ναι. Φτιαγμένο από γιαούρτι – γι' αυτό και είναι υγιεινό – αγγούρι, σκόρδο, άνηθο ή δυόσμο, το τζατζίκι σερβίρεται με κρεατικά και μεζέδες.

Ξέρουν πως το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια
Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντικό. Επομένως, όπως είναι φυσικό το φαγητό μαζί με την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Η Φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Η Φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Το μέλι ρέει πιο άφθονο από ότι το κρασί στην Ιταλία
Στα επιδόρπια και πάνω από το γιαούρτι, το μέλι τους προέρχεται κυρίως από το νέκταρ των οπωροφόρων και εσπεριδοειδών.

Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια
Για να φτιάνουν ελαιόλαδο και κρασί φυσικά. (Καλά, αυτό μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά παράγουν πολύ κρασί και πολλές ελιές).

Το γιαούρτι
Που θα βρισκόμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Κι ενώ εμείς τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα το απολαμβάνουν ως επιδόρπιο, με μέλι φυσικά.

Γ.Α.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου