Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αυτές είναι οι ΜΚΟ που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση

Αυτές είναι οι ΜΚΟ που έλαβαν κρατική χρηματοδότησηΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2000-2010

 

Τον κατάλογο με τις αναλυτικές πληρωμές της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) για τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΜΚΟ, την περίοδο 2000-2010, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλος.

Στο συνοδευτικό έγγραφο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι από το 2000 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί περί τα 732 προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας από ΜΚΟ, με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ.
Δείτε τον κατάλογο κάνοντας κλικ εδώ.
Όλα τα προγράμματα, εκτός από τα 198 που ευρίσκονται στο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, έχουν κλείσει, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί μετά και από τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο διαθέτει τους οικείους, ανά κλειστό πρόγραμμα, φακέλους.

Ο κ. Γεροντόπουλος διευκρινίζει, τέλος, ότι η ΥΔΑΣ δεν χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά μόνο αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από ορισμένες ΜΚΟ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διπλωματίας και της εκάστοτε πολιτικής διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.
Κ.Β.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου