Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η νέα τάξη πραγμάτων στον ΟΠΑΠ

20140306-154507.jpgΚαλησπέρα σας,

Αφορμή αυτού του μηνύματος είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΠΑΠ τον τελευταίο καιρό και που δεν θυμίζει τίποτα τις υποσχέσεις και την ελπίδα καθώς και το κλίμα ευφορίας που είχε δημιουργηθεί κατά την περίοδο της ιδιωτικοποίησης του.
Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ ως η μοναδική εταιρία επίσημου στοιχηματισμού στην Ελλάδα πωλήθηκε πριν μερικούς μήνες με αποτέλεσμα μαζί με τον ΟΠΑΠ πωλήθηκε και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και των
θεσμών αυτής.Αυτό γιατί ο ΟΠΑΠ εκτός από εταιρία στοιχηματισμού – το οποίο απέφερε μεγάλα ποσά στην εταιρία αλλά και στο ελληνικό κράτος μέσω της φορολόγησης – ήταν και υποστηρικτής πολλών δομών και θεσμών της κοινωνίας. Προσέφερε έμπρακτη και σημαντική στήριξη στον αθλητισμό με σημαντικά ποσά αλλά επίσης προσέφερε στήριξη και σε κοινωνικά προβλήματα και δράσεις.
Επιπλέον προσέφερε σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα με την ανεργία στο 30%.
Όλα τα παραπάνω τείνουν να αλλάξουν με το νέο καθεστώς αφού οι ιδιώτες (κατά κύριο λόγο Τσέχοι) αδιαφορούν για το σύνολο των παραπάνω και προωθούν ένα μοντέλο με μικρό έως καθόλου κοινωνικό – αθλητικό προφίλ, με δημιουργία εργασιακής αβεβαιότητας και απολύσεων.
Συγκεκριμένα στο πλάνο έχει αποφασιστεί η συνολική μείωση των εξόδων του ήδη κερδοφόρου οργανισμού μέσω μείωσης (ή εξαφάνισης χορηγιών) και απολύσεων προσωπικού.
Δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό αλλά τουλάχιστον χρονικά φαίνεται να προηγούνται οι απολύσεις, μάλιστα έχουν ξεκινήσει με κατάργηση διευθύνσεων και όσοι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτές απλά τους ανακοινώνεται ότι απλά δεν υπάρχουν στο οργανόγραμμα και απολύονται, Βέβαια παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα αξιολόγησης ώστε να δικαιολογήσει (δήθεν) τις αλλαγές στο προσωπικό.
Θα σας παρακαλούσα να αναδείξετε το θέμα ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι έπεται όταν αυτά συμβαίνουν σε μια υγιή και κερδοφόρα εταιρία που ιδιωτικοποίηθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και τρόπο που δεν συνάδουν σε όσα μας ανακοινώνουν καθημερινά.
Ευχαριστώ,
ΔΚ
ΥΓ1 για προφανείς λόγους θα παρακαλούσα να μην αναφέρετε το όνομα μου.
ΥΓ2 αν απαιτούνται επιπλέον στοιχεία για τα παραπάνω είμαι στην διάθεση σας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου