Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τα τρόφιμα που μας εξαντλούν & απορροφούν όλη την ενέργεια του οργανισμού

Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα, τρόφιμα που δυσκολεύουν τη διαδικασία, άλλες που βοηθούν στο να διατηρούμαστε υγιείς και νέοι αλλά που δίνουν ενέργεια και κάποιες άλλες που... μας εξαντλούν.

Τα πέντε τρόφιμα που «τρώνε» την ενέργειά μας είναι τα εξής:
Κεράσια

Είναι από τα φρούτα των οποίων η κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες πρέπει να αποφεύγεται καθώς μια ουσία που περιέχουν μπορεί να κάνει τον οργανισμό να... κρασάρει.


Καφές

Οσο και αν κανείς θα πίστευε το αντίθετο, η καφεΐνη τελικά εξαντλεί τον οργανισμό. Και αυτό γιατί είναι ένα χημικό διεγερτικό που μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση μεν, ωστόσο όταν η επιρροή της περνά αφήνει πίσω της ένα αίσθημα μεγαλύτερης κούρασης...


Αλκόολ

Τα σημάδια της εξάντλησης που προκαλεί στον οργανισμό το αλκοόλ τα έχουν δει όλοι. Το πρωί μετά από ένα τρελό ξενύχτι είναι πάντα... δύσκολο. Και αυτό γιατί ο οργανισμός προσπαθεί να επεξεργαστεί το αλκοόλ με αποτέλεσμα να εξαντλείται.


Ψωμί

Τα ψωμιά από κατεργασμένο αλεύρι περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες αλλά όχι από αυτούς που βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής ροής ενέργειας.


Δημητριακά

Οπως και το ψωμί έτσι και τα δημητριακά εξαντλούν τον οργανισμό. Πολύ περισσότερο αν περιέχουν ζάχαρη που απελευθερώνει ινσουλίνη στο σώμα, η οποία με τη σειρά της απελευθερώνει το αμινοξύ τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο, το οποίο προκαλεί υπνηλία.



Πηγή: Πέντε τρόφιμα που μας εξαντλούν -Απορροφούν όλη την ενέργεια του οργανισμού [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/197528/pente-trofima-poy-mas-exantloyn-aporrofoyn-oli-tin-energeia-toy-organismoy-eikones#ixzz3V8Dhx7Xj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου