Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ποιοι δικαιούνται επίδομα ενοικίου και σίτισης

        
           Ποιοι δικαιούνται επίδομα ενοικίου και σίτισης
Μέσα στον Απρίλιο θα βγει η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου και σίτισης, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, ενώ θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όχι τεκμήρια.
Τα παραπάνω ανέφερε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

32.433 πεντάμηνες συμβάσεις σε δήμους

Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε ότι σε ότι αφορά το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ότι θα γίνει ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

13 τρικ που εφαρμόζουν τα σούπερ μάρκετ για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα

Το επίδομα ενοικίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ και θα δοθεί σε 30.000 νοικοκυριά. Επίδομα ενοικίου θα μπορούν να λάβουν όσοι ήδη νοικιάζουν σπίτι, αλλά και όσοι νοικιάσουν και τα χρήματα θα δίνονται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες. Αυτό θα γίνεται με την αναγραφή του IBAN του εκμισθωτή στο μισθωτήριο έτσι ώστε να πιστώνονται κατευθείαν τα χρήματα.

Μην το αγνοήσετε...Αυτά είναι τα 10 πιό καρκινογόνα τρόφιμα

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κυρία Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω κάρτας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου