Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κοπεγχάγη: Η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο !!!

 
Μία πόλη που διαθέτει αποτελεσματική και οικολογική δημόσια συγκοινωνία, προσβάσιμους πνεύμονες πρασίνου και αξιοποιεί τη δύναμη της φύσης, δεν αποτελεί ουτοπική φαντασίωση και μάλιστα βρίσκεται στην Ευρώπη.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, την οποία πρόσφατα ο Παγκόσμιος Δείκτης Πράσινης Οικονομίας ανέδειξε ως την «πιο πράσινη πόλη στον κόσμο» με ένα τέλειο σκορ 100 όσον αφορά την αντίληψη και την απόδοση.
Στην αξιολόγηση, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Δανία τηρεί αδιάκοπα τη δέσμευσή της για την πράσινη ανάπτυξη μέσα από μια ποικιλία από στρατηγικές και τακτικές.»

Η Κοπεγχάγη είναι κορυφαία στον κόσμο σε πράσινο αστικό σχεδιασμό και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες μεταφοράς, καθώς και καθαρές τεχνολογίες. Ενώ πολλοί στον υπόλοιπο κόσμο καίνε ελαστικά και σπαταλούν νερό, η Κοπεγχάγη λειτουργεί ως πρότυπο περιβαλλοντικής προόδου και ευθύνης.

Πηγή: Η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο είναι η Κοπεγχάγη: Εκπληκτικά αστικά τοπία σε αρμονία με τη φύση [εικόνες] |
 
 iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/198320/i-pio-prasini-poli-ston-kosmo-einai-i-kopeghagi-ekpliktika-astika-topia-se-armonia-me-ti#ixzz3VWH0uIuw
3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου