Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ο άνδρας βλέπει μόνο ερωτικά το άλλο φύλο

Ο άνδρας βλέπει μόνο ερωτικά το άλλο φύλο

Oι άνδρες πιθανότατα έχουν ερωτικά κίνητρα όταν συνάπτουν φιλική σχέση με μια γυναίκα

              Λονδίνο         
Η γνωστή ρήση ότι «δεν μπορεί να υφίσταται φιλική σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα» επιβεβαιώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον άνδρα. Νέα μελέτη αναφέρει ότι οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσουν οι άνδρες με τις γυναίκες καθοδηγούνται από την ερωτική έλξη που νιώθουν για εκείνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που συνάπτουν φιλικές σχέσεις με άνδρες.
Η μελέτη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν ήρθαν σε επαφή με 88 ζεύγη φίλων. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα κάθε ζεύγους κλήθηκαν να απαντήσουν ξεχωριστά σε διάφορα ερωτήματα μεταξύ των οποίων ήταν και ο βαθμός της ερωτικής έλξης που ένιωθαν για τον/τη φίλη τους.

Οπως διαπιστώθηκε οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται ερωτική έλξη για τη φίλη τους σε σχέση με τις γυναίκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δήλωσαν ότι δεν ένιωθαν ερωτικά για τον φίλο τους.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι οι άνδρες δεν διστάζουν να συνάψουν φιλικές σχέσεις με γυναίκες από τις οποίες έλκονται σεξουαλικά ακόμη και αν εκείνη την περίοδο έχουν σύντροφο. Αντίθετα οι γυναίκες αποδέχονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες την πλατωνική φύση μιας φιλικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Επίσης η έρευνα καταρρίπτει έναν ακόμη «μύθο», αυτόν που αναφέρει ότι οι γυναίκες έλκονται από δεσμευμένους άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Social and Personal Relationships» οι δεσμευμένοι άνδρες δεν αποτελούν πόλο έλξης για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου