Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ξεκινάει η διαδικασία επαναπρόσληψης και διορισμών στο Δημόσιο – Εγκύκλιος Κατρούγκαλου για την καταγραφή των αναγκών

Την εγκύκλιο με την αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό που είχε προαναγγείλει, έστειλε πριν από λίγο προς τους φορείς του Δημοσίου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την κατεπείγουσα εγκύκλιο οι φορείς θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 19 Μαρτίου, δηλαδή εντός μιας εβδομάδας, προκειμένου να εκδοθούν πίνακες με τις αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν οι 3.900 απολυμένοι ή «διαθέσιμοι» υπάλληλοι που επιστρέφουν στο Δημόσιο αλλά και όσοι από τους 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ επιλέξουν να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα το υπουργείο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι φορείς καλούνται να «αποστείλουν σχετικό τεκμηριωμένο ως προς τις υπηρεσιακές ανάγκες και τα προσόντα για την κάλυψη των εν λόγω αναγκών αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση kinitikotita@ydmed.gov.gr έως και την 19η Μαρτίου 2015, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τον συνημμένο Πίνακα (αρχείο excel) του Παραρτήματος (1) της παρούσας. Στοιχεία που θα αποσταλούν μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα ληφθούν υπ΄όψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Και προστίθεται: «Επισημαίνεται ότι τα αιτήματα πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο από τον αρμόδιο Υπουργό ή τον Πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής, ιεραρχημένα ως προς την αναγκαιότητα κάλυψης (βλ. ΣΤΗΛΗ Α «Σειρά Προτεραιότητας»).
Παράλληλα στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «τα αιτήματα δεν θα πρέπει να αποτυπώνουν ανάγκες που αντιστοιχούν σε κλάδους ή ειδικότητες του εκάστοτε φορέα που καταργήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4172/2013 και του ν.4250/2014, γιατί το υπό κρίση προσωπικό θα επαναπροσληφθεί με το επικείμενο νομοσχέδιο.»
Στην ίδια εγκύκλιο ζητείται «στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2015 και με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του Δημοσίου Τομέα για μία πιο ευέλικτη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, ιδίως μετά την πρόσφατη αναδιοργάνωση των δομών των Υπηρεσιών σας, και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη σταδιακής ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης των περιλαμβανομένων σε πίνακες διοριστέων παρελθόντων ετών σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε έως και την 19η Μαρτίου 2015:
α) τις άμεσες ανάγκες των υπηρεσιών σας για διορισμό/πρόσληψη τακτικού προσωπικού, κατά φορέα, κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, για την εύρυθμη λειτουργία τους, προκειμένου οι ανάγκες αυτές να συνεκτιμηθούν για το συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων.
β) ποιες από τις ως άνω ανάγκες καλύπτονται από τις εκκρεμότητες διορισμών/προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μονίμου και αορίστου χρόνου) των υπηρεσιών σας, που αφορούν σε οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών που έχουν διενεργηθεί από το Α.Σ.Ε.Π. ή τους φορείς.
Στοιχεία που θα αποσταλούν μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα ληφθούν υπ΄όψη.
Τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να υποβληθούν συνολικά από το Υπουργείο σας τόσο για τις υπηρεσίες του, όσο και για τους φορείς που εποπτεύει, στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipp@ydmed.gov.gr.», καταλήγει η εγκύκλιος.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου