Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Προβάδισμα ΝΔ για πρώτη φορά μετά από καιρό σε δημοσκόπηση της Public Issue

Βραχεία κεφαλή στη Νέα Δημοκρατία δίνει, έπειτα από καιρό, δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που...
μετρά η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας (Δεκέμβριος 2012), η ΝΔ έχει άνοδο τριών μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πτώση κατά δύο μονάδες.


Τρίτο κόμμα εμφανίζεται και σε αυτή την έρευνα η Χρυσή Αυγή, με 10%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αμφότεροι με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται με 44% έναντι 39% της ΝΔ τον Ιανουάριο, ωστόσο η «ψαλίδα» έχει κλείσει σημαντικά και σε αυτή τη μέτρηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς με 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς από τους δύο» απάντησε το 25% των ερωτώμενων.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς ενισχύεται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία μέτρηση του 2012, στο 45%. Μείωση επτά μονάδων σημειώνει ο κ. Τσίπρας, στο 37%.

Στο 22% μετρήθηκε η δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ δημοφιλέστερος όλων εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης με 51%.

Το 40% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ μίας τρικομματικής κυβέρνησης από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το 23% υπέρ μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή