Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Μια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέχετε στα συσκευασμένα λαχανικά

Τα λαχανικά που βρίσκονται σε κονσέρβες, έχουν δεχθεί επεξεργασία ή περιέχουν συντηρητικά...
έχουν συχνά πολύ υψηλά ποσοστά νατρίου.


Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ψάχνετε για την ένδειξη «χαμηλό νάτριο» στη συσκευασία τους ή να επιλέγετε κατευθείαν τα κατεψυγμένα λαχανικά.



Επίσης, μπορείτε να συγκρίνετε τα ποσοστά νατρίου δύο ίδιων προϊόντων από άλλη εταιρεία στις ετικέτες των διατροφικών στοιχείων (για παράδειγμα, δύο διαφορετικές μάρκες σάλτσας ντομάτας) και να επιλέξετε αυτή με το χαμηλότερο νάτριο. Τέλος, αν αγοράζετε λαχανικά σε κονσέρβα ή βάζο, καλό θα είναι να τα ξεπλένετε καλά κάτω από κρύο νερό ώστε να μειώσετε το ποσοστό νάτριου στο χαμηλότερο δυνατό.mIh2K2g