Τα
αναψυκτικά διαίτης μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα για διαβήτη κατά
60% περισσότερο από τα κανονικά, όπως αποκαλύπτει να νέα ανατρεπτική
έρευνα...
Η έρευνα διεξήχθη με πάνω από 66.000 γυναίκες να συμμετέχουν και ανακάλυψε πως εκείνες που κατανάλωναν αναψυκτικά με γλυκαντικά ήταν πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη από όσες κατανάλωναν τα κανονικά αναψυκτικά.
Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, ανατρέπουν τη μέχρι τώρα κοινή γνώμη που υποστηρίζει πως τα κανονικά αναψυκτικά είναι χειρότερα για την υγεία από εκείνα με τεχνητά γλυκαντικά.
Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από τα αποτελέσματα της έρευνας που κατέδειξαν πωςόσοι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης πίνουν περισσότερη ποσότητα ανά εβδομάδα (2.8 ποτήρια) σε σχέση με εκείνους που προτιμάνε τα κανονικά (1.6 ποτήρια).
Η έρευνα διεξήχθη με πάνω από 66.000 γυναίκες να συμμετέχουν και ανακάλυψε πως εκείνες που κατανάλωναν αναψυκτικά με γλυκαντικά ήταν πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη από όσες κατανάλωναν τα κανονικά αναψυκτικά.
Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, ανατρέπουν τη μέχρι τώρα κοινή γνώμη που υποστηρίζει πως τα κανονικά αναψυκτικά είναι χειρότερα για την υγεία από εκείνα με τεχνητά γλυκαντικά.
Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από τα αποτελέσματα της έρευνας που κατέδειξαν πωςόσοι καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης πίνουν περισσότερη ποσότητα ανά εβδομάδα (2.8 ποτήρια) σε σχέση με εκείνους που προτιμάνε τα κανονικά (1.6 ποτήρια).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου