Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οριακό προβάδισμα για τη ΝΔ

Μικρό προβάδισμα για τη ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,1%, έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 10%, ενώ το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην τέταρτη θέση με 7,4%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4,8%.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από όσους συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κρίνεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 46,1%, έναντι 27,8% του Αλέξη Τσίπρα.



Επτά στους δέκα πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές ενώ πέντε στους δέκα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές «ναι» σε εκλογές απάντησε το 27,8% και «όχι» το 71,1%.



Παράλληλα το 52,1% πιστεύει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της έναντι του 45,4% που απάντησε ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δείγματα για την μεταστροφή στην ψυχολογία του κόσμου σε ό,τι αφορά την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αλλά και για το αν η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση.

Το 67% των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εμφανίζονται το ίδιο ή και περισσότερο θετικοί για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη σε σύγκριση με το διάστημα πριν τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.



Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις για το αν η χώρα θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση. Το 49,4% των πολιτών εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση, ενώ το 49,9% δηλώνει απαισιόδοξο.



Προβληματισμένοι, τέλος, εμφανίζονται έξι στους δέκα πολίτες για το επίπεδο της ζωής τους μέσα στην επόμενη διετία. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το κατά πόσο είναι αισιόδοξοι ότι θα βελτιωθεί η ζωή τους μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θετικά απάντησε το 35,3% των πολιτών, ενώ αρνητικά το 63,3%.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου