Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ευκαιρία! Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ

Ευκαιρία! Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ  «ΜΙΝΙ» ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ

Χαμηλό ασφάλιστρο που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα 90 με 100 ευρώ το μήνα εξετάζει να καθιερώσει ο ΟΑΕΕ για να φέρει πίσω στην ασφάλισή του τους δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι λόγω των πληθυσμιακών, εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων που έχουν νομοθετηθεί, χρησιμοποιούν για την ασφάλισή τους τον ΟΓΑ ή και το ΙΚΑ, ακόμη και με ένα ένσημο το μήνα.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κατάργηση των εξαιρέσεων αναμένεται να αποφέρει περί τα 70-90 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του 2014, που ο ίδιος ο οργανισμός την έχει προσδιορίσει στα 350 εκατ.ευρώ!

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι, που μπορεί να φτάνουν τους 80.000, θα πάψουν να υπάγονται στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ, καθώς μία από τις δεσμεύσεις του μνημονίου είναι η κατάργηση όλων των απαλλαγών και των εξαιρέσεων που είναι σε ισχύ και «επιτρέπουν» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ χωρίς να είναι αγρότες, αλλά με κριτήριο είτε να έχουν την επιχείρησή τους σε περιοχές με πληθυσμό κάτω από 3.000 ή 2.000 ή 1.000 κατοίκους ανά περίπτωση είτε να διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 400πλάσιο του κατώτατου ημερομισθίου.
Για την ασφάλιση στο ΙΚΑ το κριτήριο με βάση το οποίο παίρνουν απαλλαγή είναι να εμφανίσουν ασφάλιση έστω και μία ημέρα το μήνα. Αυτό θα γίνει πιο αυστηρό και θα προβλέπει είτε πλήρη ασφάλιση (25 ένσημα), είτε τουλάχιστον 15 ημερών το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου