Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι 9 υπουργείων

Σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι 9 υπουργείωνΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τις υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών θέσεων στο Δημόσιο συνυπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Το νούμερο αυτό έρχεται να προστεθεί στους 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες, 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και 1.672 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, καθώς και τους 3.521 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων γίνεται σε εκτέλεση των πρόσφατων κυβερνητικών συμβουλίων Μεταρρύθμισης, και είναι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προϊόν της αξιολόγησης δομών και των σχεδίων στελέχωσης υπουργείων και φορέων.
Σε εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί, επίσης, θέσεις 2.114 εκπαιδευτικών, 2.234 σχολικών φυλάκων, 53 υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και 1.672 υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, με νομοθετική ρύθμιση (λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων) που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 καταργούνται οι συνολικά 3.521 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν τις προαναφερθείσες θέσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, με την εξαίρεση όσων πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 90 του νόμου 4172/2013.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας περιλαμβάνει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013.

Σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι 9 υπουργείων

Στις περιπτώσεις όπου καταργούνται θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης θα διενεργηθεί μετά από αξιολόγησή τους, με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι καταργούμενες θέσεις του φορέα.

Η αποτίμηση των προσόντων γίνεται βάσει αντικειμενικής μοριοδότησης, από το ΑΣΕΠ. Η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε τέσσερις αρχές – αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπάλληλων.

Τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις συνέταξαν και απέστειλαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα ακόλουθα αρμόδια Υπουργεία:

1. Υπουργείο Οικονομικών
2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
8. Υπουργείο Τουρισμού
9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου