Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεπουλώντας 6 από τις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις!

Επιμέλεια - Χρήστος Κωστόπουλος

Τη θεωρία για τις σπάταλες δημόσιες επιχειρήσεις, με τους τεμπέληδες υπαλλήλους που παρασιτούν σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, έρχεται να ανατρέψει ακόμα μια έρευνα που αφορά τις κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις.

Την  αφήγηση, με την οποία ξεπουλιέται το κάθε τι όσο-όσο, «ξεφορτώνοντας» από το κράτος τα πρόσθετα «βάρη» «εξυγιαίνοντας» την ελληνική οικονομία σκοντάφτει πάνω στην ανάλυση της Direction Business Reports την οποία δημοσιεύει η «Ημερησία».
Στους παρακάτω πίνακες αποτυπώνονται οι 15 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις σε κύκλο εργασιών και οι 15 πιο κερδοφόρες, για το 2012.

Πρώτη σε κέρδη είναι ο πρόσφατα ξεπουλημένος ΟΠΑΠ ενώ 7η έρχεται η  υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ και 8η η ΔΕΠΑ. Στην 9η θέση βρίσκεται ο Διεθνής αερολιμένας Αθηνών, τον οποίο αγόρασε το Μάιο η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Στο σφυρί, είναι στα άμεσα σχέδια να μπει και η ΕΥΔΑΠ που κατέχει την 14η θέση.

Σε κύκλο εργασιών 3η είναι και η ΔΕΗ η οποία ήδη, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του 2013, εμφάνισε κέρδη 127,1 εκατ. ευρώ.

Έξι δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται μέσα στις 15 πιο κερδοφόρες της Ελλάδας, έτοιμες να ανταγωνιστούν ακόμα και σήμερα τα "υποδείγματα" επιχειρηματικότητας του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και του Μπόμπολα. Εϊναι τα φιλέτα που  το ένα μετά το άλλο,με τόση κυνικότητα ξεπουλάει η ελληνική κυβέρνηση.



alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου