Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Εμπλοκή» στη διαθεσιμότητα 1.500 υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

«Εμπλοκή» στη διαθεσιμότητα 1.500 υπαλλήλων του υπουργείου ΠαιδείαςΤΑ ΑΕΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σοβαρή εμπλοκή που απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα διαθεσιμότητας της κυβέρνησης, προκαλεί η άρνηση των Πανεπιστημίων να αποστείλουν στοιχεία για τους υπαλλήλους τους.
Το νέο αγκάθι απειλεί να “τορπιλίσει” τους σχεδιασμούς για τους πρώτους 12.500 “διαθέσιμους” του Σεπτεμβρίου και αφορά την υπαγωγή στο καθεστώς, 1.500 υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται κυρίως για διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων (στη συντριπτική πλειονότητα απασχολούνται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο).
Ωστόσο η αντίδραση των πρυτανικών αρχών να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών τους από την οποία θα προκύψουν οι προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι, δημιουργεί προβληματισμό, ενόψει και του ελέγχου της τρόικας. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστεί πως ο στόχος θα επιτευχθεί ακόμη και εάν αυτό συνεπάγεται την ενεργοποίηση κάποιου άλλου σχεδίου για την εξεύρεση διαθέσιμων από τον χώρο της εκπαίδευσης. Τα οριζόντια μέτρα, όπως διαμηνύουν δεν είναι στους σχεδιασμούς τους, όμως υπό την πίεση του χρόνου και αν ο απαιτούμενος αριθμός δεν εξασφαλιστεί ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε επιλογή της τελευταίας στιγμής... 
πηγή