Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πώς θα γίνεται η λοταρία με τις αποδείξεις λιανικής - Τι θα κάνουν οι καταναλωτές για να κερδίζουν μέχρι και 10.000 ευρώ

Πώς θα γίνεται η λοταρία με τις αποδείξεις λιανικής - Τι θα κάνουν οι καταναλωτές για να κερδίζουν μέχρι και 10.000 ευρώΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Τη θεσμοθέτηση λοταρίας με έπαθλα χρηματικά ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις.
Οπως μετέδωσε το Mega, τη θέση του λαχνού θα έχει η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης τον μοναδικό αριθμό της οποίας θα στέλνει με ένα απλό sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση με πολλούς τυχερούς.
Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά έως και 10.000 ευρώ ανάλογα και με την επιτυχία του μέτρου. Η πρόταση παρουσιάστηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα να μην παίρνει σαφή θέση αλλά να ζητά περισσότερα στοιχεία. Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του στην Πορτογαλία με θεαματικά αποτελέσματα καθώς η ζήτηση αποδείξεων έφτασε στο 45% με έσοδα 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.
Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, την Αργεντινή, την Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πορτογαλία η λοταρία μέσα σε έξι μήνες εξασφάλισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου