Γιατί η τακτική άσκηση μας κάνει πιο ψυχικά ισορροπημένους;
Μπορεί να έχετε ακούσει από πολλές πλευρές για τις ευεργετικές επιδράσεις της γυμναστικής στον οργανισμό, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν και μερικές ακόμα που δεν τις λογαριάζετε εύκολα;
Αυτές αφορούν κυρίως την ψυχική σας υγεία. Είναι τα βασικά οφέλη που προσφέρει η καθημερινή άσκηση στην ψυχολογία σας και στην γενικότερη στάση που κρατάτε στην ζωή.
Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα:
Αισιοδοξία
Όταν ακολουθείτε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης, τότε ακόμα και ασυνείδητα εστιάζετε διαρκώς στην πρόοδο και τη βελτίωση. Μέρα με τη μέρα, βλέπετε τον εαυτό σας να είναι καλύτερα στην όψη και αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πιο όμορφα. Αυτή η διαρκής αίσθηση προόδου επηρεάζει θετικά και την συνολική σας εμφάνιση -όπως την στάση του σώματός σας- επειδή νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Μειωμένο στρες
Πολλές φορές αφήνουμε τις υποχρεώσεις για την “τελευταία στιγμή” οπότε η πίεση για την διεκπεραίωσή τους μας πιέζει διαρκώς. Αυτό μας γεμίζει άγχος και αυξάνει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό. Η καθημερινή άσκηση θα σας βάλει σε ένα πιο ομαλό πρόγραμμα, θα σας “υποχρεώσει” να μοιράσετε καλύτερα στην διάρκεια της ημέρας/εβδομάδας τις υποχρεώσεις σας και θα σας ωθήσει να είστε πιο συνεπείς. Ως εκ τούτου θα ρίξετε τα επίπεδα στρες, αφού θα ακολουθείτε ένα πρόγραμμα που θα αποδίδει καλύτερα.
Αυξημένο αίσθημα αυτο-ολοκλήρωσης
Η καθημερινή άσκηση θα σας κάνει να νιώσετε ότι κάνετε κάτι παραγωγικό τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή σας κάθε μέρα. Αυτό το αίσθημα επίτευξης στόχων που επηρεάζουν άμεσα και θετικά την ζωή σας, σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που απελευθερώνει ο οργανισμός κατά την εκγύμναση, δημιουργεί ένα “κοκτέιλ” υπερηφάνειας και αυτο-επιβεβαίωσης
Πηγή: onmed.gr