Τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης
Οι άνδρες χρειάζονται ικανοποιητικά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους Χαμηλά αλλά σταθερά επίπεδα τεστοστερόνης χρειάζονται όμως και οι γυναίκες για να διατηρούν σε καλή κατάσταση την διάθεσή τους, το μυϊκό τους σύστημα και την οστική τους πυκνότητα.
Δείτε την λίστα των 10 τροφών που ακολουθεί για να είστε ενήμεροι και ενήμερες.
Στρείδια
Μύθος ή αλήθεια; Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την αφροδισιακή δράση των στρείδια. Κι όμως τα στρείδια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου που είναι βασικό συστατικό στην παραγωγή τεστοστερόνης.
Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο ιδανικό για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο επιπλέον βοηθά την υγεία της καρδιάς και λειτουργεί θετικά στα επίπεδα της τεστοστερόνης.
Φασόλια
Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και επιπλέον ψευδάργυρο και σίδηρο, όλα όσα δηλαδή ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης.
Ξηροί καρποί
Πλούσιοι σε ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία. Από τους ξηρούς καρπούς διαλέξτε ιδιαίτερα αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια, φιστίκια.
Σολομός
Τα Ω3 λιπαρά οξέα και η πρωτεΐνη ενισχύουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που ο σολομός βρίσκεται στη λίστα. Επιπλέον έχει τα υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης D απ’ όλα τα υπόλοιπα ψάρια. Η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και τη σωστή λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.
Σταυρανθή λαχανικά
Το κουνουπίδι, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο είναι σύμμαχοι καθώς ένα συστατικό τους παρατηρήθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνων στους άνδρες και επιτρέπει στην παραγόμενη τεστοστερόνη να επιδρά πιο αποτελεσματικά.
Κόκκινα Σταφύλια
Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη η οποία αναστέλλει την μετατροπή τηςτεστοστερόνης και άλλων ανδρογόνων σε οιστρογόνα και με αυτό τον τρόπο ενισχύει τα επίπεδά της στον οργανισμό.
Αυγά
Ο κρόκος του αυγού περιέχει καθαρή χοληστερόλη που αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της τεστοστερόνης. Επιπλέον πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα αυγά δεν εγκυμονούν τόσους πολλούς κινδύνους για την υγεία μας όσους θεωρούσαν παλαιότερα, αντίθετα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών που είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία και ευεξία μας.
Σύκα
Τα σύκα θεωρούνται αφροδισιακά, είναι εξαιρετική πηγή μαγνησίου, σιδήρου, μαγγανίου, καλίου και ψευδαργύρου, μέταλλα απαραίτητα για την καρδιαγγειακή υγεία, την μυϊκή υγεία και την παραγωγή ορμονών. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.