Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επιδότηση 40.000 ευρώ σε ανέργους για νέα επιχείρηση



Συγκεκριμένα σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί η μέσα στον Δεκέμβριο η προκήρυξη του προγράμματος για νέες επιχειρήσεις, όπου δίνει η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα.«Δηλαδή τους λέμε, θα σου πληρώνουμε το ενοίκιο, ΔΕΗ, σύμβουλο, λογιστήριο, ό,τι λειτουργικά έξοδα μπορείς να φανταστείς, εμείς σου τα καλύπτουμε για μία περίοδο, ακόμα και έναν υπάλληλο με το ΙΚΑ του.

Όλα αυτά. ‘Αρα καλύπτουμε για ένα ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, μέχρι 40.000 ευρώ.» αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξη του σχετικά με το νέο πρόγραμμα. ”Αυτό τι σημαίνει; Ότι δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αρχίσει την επιχείρησή του και να ξέρει ότι για ενάμισι-δύο χρόνια θα μπορεί να νιώθει απελευθερωμένος, δε θα χρειάζεται να πληρώνει σχεδόν τίποτα, για να μπορέσει να προχωρήσει” όπως σχολίασε ο ίδιος. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα αφορά νέους ανέργους που θέλουν να ξεκινήσουν μια startup επιχείρηση – δηλαδή επιχείρηση που θα εισάγει καινοτομίες – και θα είναι ύψους 50 εκ. ευρώ.

Τι θα παρέχει Επιδότηση 100% για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και θέσεων απασχόλησης, με προϋπολογισμό <40.000€. Βασική προϋπόθεση: κάρτα ανεργίας Επιλέξιμες δαπάνες: · Δαπάνη ενοικίων · Λογαριασμοί ΔΕΚΟ · Ασφαλιστικές εισφορές · Δαπάνη συμβουλευτικής παρακολούθησης · Δαπάνη για την πρόσληψη υπαλλήλου Και ετοιμάζονται κι άλλες δράσεις, όπως είπε, που είναι είτε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είτε επιχειρήσεις που αφορούν διδάκτορες και μεταπτυχιακούς σχετικές με την έρευνα.

Είναι μια σειρά δράσεων, που αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, οι οποίες θα προχωρήσουν. Σχετικά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων για τις εξαγωγικές εταιρείες, προχωράει η συνεργασία με το ΣΕΤΕ που αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα, με τον ΣΕΒ, με τη ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ και με άλλους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους κατά κύριο λόγο, ώστε τα στελέχη να καταρτιστούν περαιτέρω, εντός και εκτός Ελλάδας.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου