Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προγράμμα Κοινωφελούς Εργασίας -32.000 Θέσεις Εργασίας για τους Δήμους όλης της χώρας



32.000 θέσεις εργασίας για τους Δήμους όλης της χώρας, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά την απασχόληση ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου ( Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κλπ) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.
Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. κι είναι προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί πρόταση της Αυτοδιοίκησης, που στόχο έχει αφενός τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης σε κάθε Δήμο, αφετέρου την κάλυψη των σημαντικών κενών και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.


Πηγή: newsedu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου