Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πώς οι πατάτες μας κρατούν αδύνατους...


Έρευνα ανατρέπει όσα ξέρουμε για τις δίαιτες .Όλοι, μα όλοι, έχουν στο μυαλό τους τις πατάτες ως το απόλυτα παχυντικό φαγητό, αυτό που κόβεται μαχαίρι σε περιόδους δίαιτας και γενικά καταναλώνεται με... μέτρο από όσους και όσες προσέχουν τη γραμμή τους. 

Ωστόσο, μια έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτές τις... γενικές πεποιθήσεις, καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα όχι μόνο ότι οι πατάτες δεν παχαίνουν, αλλά και ότι μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Πανεπιστημίου McGill, η υψηλή κατανάλωση πατάτας από ποντίκια οδήγησε σε μείωση της αύξησης του σωματικού βάρους τους. Συγκεκριμένα, μετά το πέρασμα των 10 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ορισμένα ποντίκια ακολούθησαν διατροφή που ήταν σίγουρο ότι θα τα πάχαινε, αλλά περιείχε και εκχυλίσματα πολυφαινολών από πατάτες, είχαν πάρει μόλις επτά γραμμάρια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα (που δεν έτρωγαν πατάτες) που είχαν πάρει 16 γραμμάρια.

Ο ερευνητής Σταν Κούμποου πιστεύει ότι τα ευρήματα της έρευνας αυτής εξηγούν και το... γαλλικό παράδοξο, το φαινόμενο που θέλει τους Γάλλους, παρά τη φαινομενικά ανθυγιεινή διατροφή τους, να διατηρούνται αδύνατοι. Γιατί απλά παίρνουν αρκετές πολυφαινόλες από τις πατάτες...

Πηγή: Ερευνα ανατρέπει όσα ξέρουμε για τις δίαιτες -Πώς οι πατάτες μας κρατούν αδύνατους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182988/ereyna-anatrepei-osa-xeroyme-gia-tis-diaites-pos-oi-patates-mas-kratoyn-adynatoys#ixzz3M9RsNw2i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου