Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΕΙΤΕ: 10 φυσικοί τρόποι για να μην μυρίζει το στόμα σας άσχημα

Πλησιάζετε κάποιον να του μιλήσετε από κοντά και διακριτικά εκείνος στρέφει το πρόσωπο του αλλού; Φλερτάρετε με επιτυχία μια γυναίκα και...

όταν έρθει η στιγμή του πρώτου φιλιού εκείνη αναπάντεχα, σας λέει πως δεν μπορείτε να ξανασυναντηθείτε; Μιλάτε στο τηλέφωνο και από το ακουστικό σας μυρίζει κάτι άσχημα; Μήπως είναι η ίδια σας η αναπνοή; Μήπως το στόμα σας μυρίζει σαν οχετός και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι από το να μασάτε τσίχλες όλη την ώρα; Υπάρχει λύση; πως θα βελτιώσετε την ποιότητα της αναπνοή σας, να μην μυρίζει, να είναι δροσερή και καθαρή; Σας παρουσιάζουμε 10 απλά κόλπα για να μην σας αποκαλούν... “βρωμόστομα”. Αρχικά δεν είναι απαραίτητο να μασάτε τσίχλα όλη την ώρα, κάθε ημέρα. Εξάλλου η καθαρή αναπνοή δεν είναι μόνο θέμα μυρωδιάς, αλλά και υγιεινής του στόματος. Οπότε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο για κάποιο χαλασμένο δόντι ίσως να είναι η λύση.
Επίσης πρώτα από όλα, θα πρέπει μετά από κάθε γεύμα να βουρτσίζετε τα δόντια σας και όχι μόνο, αλλά και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, το οποίο μπορεί να απομακρύνει υπολείμματα τροφών που κρύβονται ανάμεσα στα δόντια και προκαλούν με τον καιρό κακοσμία.
Σημαντικό επίσης είναι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, να μην ξεχνάτε τη... γλώσσα σας. Ναι καλά διαβάσατε. Το να βουρτσίζουμε (ελαφριά σαν μασάζ) τη γλώσσα μας, απομακρύνουμε πολλά μικρόβια που υπάρχουν εκεί και που συντελούν και εκείνα στην κακοσμία.
Μπορείτε να έχετε μαζί σας γαρίφαλα. Όχι το λουλούδι αλλά το μπαχαρικό, το οποίο μπορείτε να πιπιλάτε και θα αφήνει μια ευχάριστη δροσιά στο στόμα, αλλά και μια ευχάριστη μυρωδιά για τους άλλους.
Να τρώτε σπόρια κάρδαμου. Σε πολλές καραμέλες χρησιμοποιούνται διότι δίνουν μια γλυκύτητα αλλά και αρωματίζουν την αναπνοή. Ομοίως μπορείτε να μασήσετε και λίγο μαϊντανό. Έχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και καθαρίζει την αναπνοή. Εδώ χρειάζεται μια μικρή προσοχή διότι μπορεί κάποιο πράσινο φυλλαράκι να κολλήσει στα δόντια σας και όταν χαμογελάσετε, να ξεκαρδιστούν οι άλλοι.
Να τρώτε πολλά φρούτα με βιταμίνη C, όπως οι φράπες, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα ακτινίδια. Η συγκεκριμένη βιταμίνη εξουδετερώνει τα βακτήρια του σώματος και καταπολεμά την κακοσμία.
Ο δυόσμος, η μέντα και ο ευκάλυπτος χαρίζουν ευχάριστη αναπνοή αλλά επίσης μπορούν να δράσουν και κατά διαφόρων μικροβίων στο λαιμό και στο στόμα.
Μια πολύ καλή λύση που δρα σε λίγες ημέρες είναι η κατανάλωση γιαουρτιού. Μέσα σε ένα 15νθήμερο τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας θα περιορισθούν και η αναπνοή θα είναι πιο απελευθερωμένη και πιο ευχάριστη.
Τέλος είναι πολύ σημαντικό να ελαττώσετε, όσο μπορείτε τους καφέδες και τα διάφορα αναψυκτικά τα οποία μαζί με το τσιγάρο κάνουν το στόμα μας να μυρίζει χειρότερα και από θάλαμο αερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου