Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τα κόκαλα των πρώτων οραματιστών Ευρωπαϊστων θα τρίζουν σήμερα .

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Δεκτή και μονόδρομος η συμφωνία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα .Συντριπτικό το πλήγμα για τη μεγαλόνησο . Αντε όμως τώρα να πείσεις το κόσμο πως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα συγκεκριμένων κρατών αλλά έγινε γιατί βασίζεται στην ορθολογική οικονομική πολιτική.

Δυστυχώς τέτοιου είδους αποφάσεις και μακροοικονομικά πειράματα θα κάνουν πολλούς ακόμα και τον υποφαινόμενο ευρωσκεπτικιστή ,τουλάχιστον με τις παρούσες πολιτικές ηγεσίες , τις αποφάσεις τους και τις ασκήσεις τους όχι πλέον επί χάρτου αλλά επι κρατών-εθνών.
Η βιασύνη τους ήταν τέτοια που δεν έχουν κάν οικονομετρήσει τις πιθανές απώλειες των αποφάσεων τους παράπλευρες ή μή , ούτε κάν τα καίρια πλήγματα στη τραπεζική πίστη αλλά και στην αξιοπιστία της Ευρωζώνης
Συμφωνία με κούρεμα που το ποσοστό του θα αποφασιστεί μετά τη μέτρηση των απωλειών, με πάγωμα όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων , με περιορισμούς στη κίνηση κεφαλαίων και με ένα πλάνο περί υποχρεωτικής λήψης μετοχών -σκουπιδιών υποχρεωτικά πλέον απο τους μη ασφαλισμένους καταθέτες παρουσιάζεται σήμερα ως η μόνη διέξοδος και σωστό αντιβιοτικό για τη βαριά ασθενή Κυπριακή Οικονομία .
 Όλα τα υπόλοιπα περί ξεπλύματος -πλυντηρίου, περί υπερμεγέθους χρηματοπιστωτικού τομέα κλπ. ενώ πλέον καθαρά διαφαίνεται στο βάθος το φυσικό αέριο και γεωστρατηγικοί ευρύτεροι σχεδιασμοί στη περιοχή είναι απλά μπαρούφες για τους αδαείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου