Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα μαθητείας με 300 ευρώ το μήνα για απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Πρόγραμμα μαθητείας με 300 ευρώ το μήνα για απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης
Απόφοιτοι της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται πέντε μέρες την εβδομάδα για έξι ώρες και με 300 ευρώ το μήνα μέσω του προγράμματος μαθητείας που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα έχει στόχο την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσω αυτού του προγράμματος το Υπουργείο προσπαθεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους απόφοιτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, ενισχύωντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2 σχολικών ετών, δηλαδή 2010-2011 και 2011-2012, καθώς και οι μαθητές του σχολικού έτους 2009-2010, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2013, ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.mathiteia4u.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου.
Η μαθητεία θα γίνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για έξι μήνες, και οι απόφοιτοι θα απασχολούνται πέντε μέρες την εβδομάδα για έξι ώρες. Επίσης οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως από το ίδιο το πρόγραμμα ενώ θα καλύπτεται και η ασφάλιση τους στο ΙΚΑ, για τον κίνδυνο ατυχήματος.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στον Α' κύκλο του προγράμματος έχουν εγγραφεί 368 επιχειρήσεις προσφέροντας 531 θέσεις σε όλη την Ελλάδα και υπολογίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το πρόγραμμα της μαθητείας να ξεκινήσει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου