Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό - Θα ανοίξουν ακόμη και μονάδες που πέρυσι δε δούλεψαν

Μία τουριστική σεζόν που σε τίποτα δε θα θυμίζει την περυσινή "βλέπουν" τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι, με βάση τα μηνύματα από τις προκρατήσεις. "Ποδαρικό" στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου κάνει, στις 24 Μαρτίου...

πτήση τσάρτερ από το Ισραήλ, ενώ όπως εκτιμά ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Νίκος Χαλκιαδάκης, αρκετά νωρίς - καθώς το Πάσχα φέτος "πέφτει" νωρίς - θα ανοίξουν 3-4 ξενοδοχεία στο νομό Ηρακλείου.

Από τις 19-20 Απριλίου ωστόσο η τουριστική σεζόν ... ανεβάζει ρυθμούς, καθώς καταφθάνουν οι πρώτες μεγάλες πτήσεις μεγάλων πρακτορείων της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη, ως τα τέλη Απριλίου ή το αργότερα 2-3 Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία.
"Πέρυσι ήταν μια άσχημη και περίεργη σεζόν, λόγω των εκλογών αλλά και των επεισοδίων στην Αθήνα" - αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο οποίος σε σχέση με τις πληρότητες ανέφερε ότι είναι το πρώτο 15ήμερο του Μάη θα είναι μέτριες, καθώς οι πρώτες πτήσεις που θα έρθουν δεν είναι γεμάτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι πληρότητες θα είναι καλύτερες από πέρυσι.

Περισσότεροι τουρίστες θα έρθουν από τη Ρωσία, από όπου αναμένονται, φέτος, περισσότερες πτήσεις κατά 30%, ενώ το μεγάλο κύμα τουριστών αναμένεται από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο, οπότε εκτιμάται ότι θα γεμίσουν όλα τα ξενοδοχεία. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ενώ πέρυσι αρκετά ήταν τα ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν καν, φέτος οι τουριστικοί πράκτορες θα χρειαστεί να απευθυνθούν ακόμη και σε μικρές μονάδες για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο τους.

cretalive 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου