Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε γεωργία – κτηνοτροφία

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της απασχόλησης στον γεωργικό τομέα ετοιμάζουν τα υπουργεία Γεωργίας και Εργασίας, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας...

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγροτική Ευκαιρία», τα βασικά στοιχεία του σχεδίου παρουσίασε στη βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στόχος των δυο υπουργείων είναι να προωθήσουν τη διά βίου μάθηση και την κατάρτιση, ώστε να δημιουργηθεί το εργατικό και στελεχιακό δυναμικό που θα φέρει εις πέρας αναγκαίες εργασίες για τη διαμόρφωση ανταγωνιστικής, έξυπνης και βιώσιμης γεωργίας ή αγροτικής ανάπτυξης ευρύτερα.

Παράλληλα, με το σχέδιο επιδιώκεται η μαθητεία που προσανατολίζεται προς τον γεωργικό τομέα και η ενίσχυση της απασχόλησης με ειδικά προγράμματα για εποχιακώς απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, το σχέδιο δεν αφορά μόνο στη διαδικασία της πρωτογενούς παραγωγής, δηλαδή τη συγκομιδή στο χωράφι, αλλά και τις εργασίες στα διαλογητήρια ή τα συσκευαστήρια.

«Εννέα μήνες στους δώδεκα η Ελλάδα έχει συγκομηδιτικές περιόδους σε μια μεγάλη γκάμα αγροτικών προϊόντων, από το σπαράγγι τον επόμενο μήνα σε τέσσερις με πέντε νομούς μέχρι, ας πούμε, το Νοέμβριο και τις αρχές Δεκεμβρίου στην ελαιοκαλλιέργεια, στο μάζεμα, δηλαδή, την συγκομιδή της ελιάς. Όλος σχεδόν ο χρόνος, λοιπόν, είναι χρόνος κατά τον οποίο έχουμε συγκομιδές καρπών αγροτικών προϊόντων σε διάφορες περιοχές της χώρας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Έχει ξεκινήσει η συζήτηση με το συναρμόδιο Υπουργείο. Επιπλέον υπάρχει και μία επιπρόσθετη ωφέλεια πολύ σημαντική, ότι εκπονώντας τέτοια προγράμματα στρέφουμε ελληνικό πληθυσμό σε αγροτικές εργασίες», κατέληξε ο υφυπουργός.
econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου